Κομοτηνή: Έρχονται στη Θράκη ξανά οι Κύπριοι Τουρίστες

Μετά την πανδημία του κορονοϊού Κύπριοι τουρίστες επιστρέφουν στην περιοχή και την ενισχύουν οικονομικά. Υπολογίζεται πως κάθε μήνα περισσότεροι από διακόσιοι Κύπριοι επισκέπτονται τις ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης συνήθως στο δρόμο τους για την Κωνσταντινούπολη.

Όπως τόνισε σήμερα (4-11-2022) στο www.ertnews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης μετά τα δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανημίας του κορονοϊού οι Κύπριοι ταξιδευτές βάζουν και πάλι στο χάρτη τους την περιοχή.

Απαραίτητη στάση το χωριό Αυξέντιο, ο οικισμός που από το 1960 έχει το όνομα του δικού τους Κύπριου ήρωα (Γρηγόρη Αυξεντίου) αντί για το μέχρι τότε Νέο Κατράμιο.

Η λειτουργία του μουσείου στον οικισμό και φέτος κατάφερε ν α έλξει με τα εκθέματά του (μέσω των οποίων γίνονται αναφορές στην Κύπρο, στον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μέσω της λαογραφίας της Ελληνικής Θράκης).
Αίτημα διαχρονικό των Κυπρίων της περιοχής και όχι μόνο αποτελεί η λειτουργία του χώρου σε μόνιμη βάση μέσω της δημιουργίας ενός Ιδρύματος, η καθημερινή υποδοχή επισκεπτών και η ενίσχυση με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί όχι μόνο ως εκθεσιακός χώρος αλλά και ως τόπος υποδοχής και φιλοξενίας ερευνητών.
Φώτο αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος