Κομοτηνή: Ερασιτέχνες αλιείς “από κούνια”

Ερασιτέχνες αλιείς από παιδιά. Ο Μανώλης και οι φίλοι του περνούν αρκετά συχνά από αγαπημένα σημεία, ιδανικά για ψάρεμα, σε παραλίες της Ροδόπης αγναντεύοντας το Θρακικό Πέλαγος. «Από παιδική ηλικία ασχολούμαστε με το ψάρεμα. Από μικρά παιδιά. Ο θείος ήταν δεινός ψαράς, μας μετέδωσε την αγάπη κι εμείς ακολουθήσαμε. Ψαρεύουμε με αγκίστρι, έτσι ξεκινήσαμε και έτσι συνεχίζουμε», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

“Πάμε στο ψάρεμα για να λερώσουμε το τηγάνι”

Τριάντα χρόνια κι όμως η αγάπη για το ψάρεμα δεν έχει ατονήσει, παραδέχεται, και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να το κάνει. «Ψαρεύω και θα εξακολουθώ να ψαρεύω», λέει χαρακτηριστικά.
Και στο ερώτημα τι βρίσκει ψαρεύοντας, απαντά: «Ηρεμία, γαλήνη και ψάρεμα γιαλό –γιαλό. Πάμε για να περάσουμε καλά, αλλά όλο και κάτι πιάνουμε. Με καλάμι και καθετή» σπεύδοντας να διευκρινίσει «δεν πάμε για ποσότητα. Πάμε να ‘λερώσουμε’ το τηγάνι και να κάνουμε τον ‘χαβαλέ’ μας».

Κομοτηνή: Ερασιτέχνες αλιείς “από κούνια”Περιστασιακός ψαράς κοντά στον Μανώλη είναι και ο φίλος του -«ίσως να ‘κολλήσω’ κι εγώ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τον ακολουθήσω, είναι άλλες οι προτεραιότητες». Ακούστε εδώ:

Στροφή στα χόμπι λόγω και της πανδημίας

«Ο κόσμος στρέφεται στο χόμπι όσο του επιτρέπει η οικονομική του δυνατότητα και το καθημερινό του πρόγραμμα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Από εκεί και πέρα αναζητά τρόπους να γλιτώσει από όλα όσα ζήσαμε τον τελευταίο καιρό», δηλώνει ιδιοκτήτης καταστήματος αλιείας και προσθέτει ότι συνήθως αναζητούν διέξοδο στο ψάρεμα, στο κυνήγι, στην ορειβασία. «Από κάπου προσπαθούν να «ξεφύγουν»».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή στη Ροδόπη υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών αλιέων. «Δεν είναι όλοι τόσο ενεργοί. Υπάρχουν όμως και πιο φανατικοί με αυτό που κάνουν ερασιτέχνες. Υπάρχουν πολλοί που ξοδεύουν πολλά».

Πολλά ή λίγα τα χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες τους εκείνος πάντα τους εύχεται: «Να περάσετε καλά με καλή παρέα και αν τσιμπήσουν και τα ψάρια ακόμη καλύτερα».
Ακούστε εδώ:

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος