Κομοτηνή: Επιστροφή στις ολιγοήμερες διακοπές, αλλά με υψηλό κόστος για τους κατοίκους της Ροδόπης

Αποφασισμένοι να μην χάσουν τις διακοπές τους, έστω αυτή τη μικρή ανάπαυλα των τεσσάρων και πέντε ημερών, φαίνεται πως είναι οι κάτοικοι της Ροδόπης. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία της Κομοτηνής από την περσινή «ελάχιστη» κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο περάσανε φέτος στο «πολύ καλύτερα από πέρσι» γεγονός που αποτυπώνεται με αύξηση της κίνησης κατά 80-90% σε σχέση με 2021.

Κομοτηνή: Επιστροφή στις ολιγοήμερες διακοπές, αλλά  με υψηλό κόστος  για τους κατοίκους της ΡοδόπηςΑυξημένη η ζήτηση. Αυξημένο και το κόστος των διακοπών κατά 50% δηλώνουν στο www.ertnews.gr οι επαγγελματίες του χώρου και κάνουν λόγο για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων (ακτοπλοϊκών, αεροπορικών, ΚΤΕΛ), αλλά και των ξενοδοχείων.

Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις ξεχωρίζουν οι εξής προορισμοί: Σίφνος, Σέριφος, Σκιάθος, Σκόπελος και Λήμνος (χωρίς να λείπουν και οι πιο γνωστοί προορισμοί: Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμος, Τήνος κ.α. ). Όπως δεν λείπουν και κάτοικοι της περιοχής που επιλέγουν ταξίδια στο εξωτερικό (για παράδειγμα το Παρίσι, που φαίνεται πως αποτελεί σταθερή επιλογή). Τα ταξίδια στο εξωτερικό, όμως, λόγω Covid, συνοδεύονται πάντα από μια μικρή επιφύλαξη.

«Θέλουν να ταξιδέψουν όλες οι ηλικίες», δήλωσε στο ertnews.gr επαγγελματίας του τουρισμού και έκανε λόγο για «Άτομα όλων των ηλικιών, ζευγάρια, αλλά και μόνοι, νέοι, αλλά και μέσης ηλικίας», που αναζητούν πληροφορίες με τους περισσότερους να κλείνουν για τον Αύγουστο και τους ηλικιωμένους να επιλέγουν Σεπτέμβριο θέλοντας να αποφύγουν την υπερβολική ζέστη.

Ξεχασμένη συνήθεια πάντως φαίνεται να αποτελεί η παραμονή για δέκα ημέρες στον τόπο των διακοπών τους, καθώς κατά μέσο όρο 4-5 μέρες είναι το χρονικό όριο της εκτός έδρας καλοκαιρινής ανάπαυλας για τους κατοίκους της Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος