Κομοτηνή: Επίσκεψη συγγραφέων της Β. Ελλάδος στην Κύπρο

Array

Στην Κύπρο βρέθηκε ο Κομοτηναίος συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης συμμετέχοντας σε αποστολή ομάδας συγγραφέων της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ανταποδίδοντας την επίσκεψη της Ένωσης Κυπρίων Λογοτεχνών.Ήταν ο μοναδικός συγγραφέας από τη Θράκη που συμμετείχε στην αποστολή. «Ήταν άψογη, υπέροχη η φιλοξενία τους. Μας περίμεναν στο αεροδρόμιο, μας ξενάγησαν, μας πήγαν παντού, ήταν πάρα πολύ εγκάρδια και πάρα πολύ θερμή η υποδοχή τους. » δηλώνει μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του.

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τη συμμετοχή των Μελών της Ένωσης Κυπρίων Λογοτεχνών. Έγινε ανάγνωση κειμένων από το έργο των φιλοξενούμενων συγγραφέων. «Εντυπωσιάστηκα από την επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα όπου είναι θαμμένοι οι αγωνιστές της Κύπρου κατά τα χρόνια της Βρετανικής Αποικιοκρατίας. Τότε, για να μην μετατρέψουν τις κηδείες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι Κύπριοι, η ταφή των νεκρών έγινε εντός της φυλακής.» δηλώνει ο Χρήστος Χαρτοματσίδης φανερά συγκινημένος. «Ήταν τρομερή εικόνα η αγχόνη, τα κελιά των μελλοθανάτων Ελλήνων αγωνιστών. Πραγματικά μια συγκλονιστική στιγμή.» δηλώνει σημειώνοντας πως νιώθει δέος για το θάρρος αυτών των ανθρώπων που αγωνίστηκαν, αλλά και για την μοίρα αυτού του μαρτυρικού τόπου.

“Δύο φορές Έλληνες”

Όσον φορά στις συζητήσεις με τους Κύπριους συγγραφείς ο κος Χαρτοματσίδης σημειώνει το έντονο ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα του Κυπριακού, το μέλλον του τόπου, αλλά και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. «Είναι δύο φορές Έλληνες, πολύ εγκάρδιοι άνθρωποι» δηλώνει αποκαλύπτοντας πως τους έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση να επισκεφτούν την Κομοτηνή.
Φώτο: Χρήστος Χαρτοματσίδης Τα Ρεπορτάζ-κείμενο – Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος