Κομοτηνή: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Κατοχής σε Ασκητές και Ξυλαγανή

Τιμή στα θύματα της Γερμανικής και Βουλγαρικής θηριωδίας κατά τα χρόνια της Κατοχής, 1940-1944, θα αποδώσει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων επισκεπτόμενος τόσο τους Ασκητές, όσο και την Ξυλαγανή.

Αναλυτικότερα, “ιδιαίτερο” είναι το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, του κου Παντελεήμονα από σήμερα Πέμπτη, 05-05-2022 μέχρι και την Κυριακή. Στις 19:00 σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον αρχαιολογικό χώρο Αναστασιουπόλεως, με αφορμή την εορτή του Αγίου Θεοφάνους, Επισκόπου Αναστασιουπόλεως – Περιθεωρίου.

Το Σάββατο,7 Μαΐου, στις επτά το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη, του Παπικίου Ὄρους και στις 11:00 ο Μητροπολίτης θα τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη των δραστηριοτήτων των δραστηριοτήτων της «Κατασκηνώσεως της πόλης».

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 08-05-2022 στις επτά ( 07:00) το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Ασκητών και θα προστεί της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων θυμάτων κατά την Γερμανική Κατοχή του 1940 – 1944.

Στις 12:00 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπό των Βουλγαρικών Στρατευμάτων Κατοχής Ξυλαγανιωτών στις 9 Απριλίου 1944, στο Μνημείο Πεσόντων Ξυλαγανής.

Το απόγευμα στις 18:30 της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού με αφορμή την εορτή του αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, στην ομώνυμη ιερά Μονή της Κομοτηνής. Όπου θα ιερουργήσει και την επόμενη ημέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος