Κομοτηνή: Επιχείρηση καθαριότητα στην κεντρική πλατεία

Γυναίκες εργαζόμενες στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, αλλά και στα καταστήματα αναψυχής κι εστίασης πέριξ της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής φροντίζουν καθημερινά, πριν ακόμη φέξει, το χώρο. Με τη σκούπα και το φαράσι στο χέρι περνούν από τη μια άκρη έως την άλλη το μέρος που τους έχουν αναθέσει.

Από τις πέντε και έξι το πρωί το ξεκίνημα της δουλειάς για να προλάβουν την κίνηση, το άνοιγμα των καταστημάτων, τη λειτουργία και την κανονικότητα της πόλης.

Μητέρες που έχουν αφήσει στο σπίτι τα παιδιά τους οι περισσότερες εργαζόμενες, φροντίζουν με τα χρήματα που κερδίζουν να καλύπτουν μέρος από τα έξοδα της οικογένειάς τους σηκώνοντας άλλοτε μόνες το βάρος κι άλλοτε βάζοντας πλάτη και οι ίδιες στον οικογενειακό προϋπολογισμό. «Με τις τιμές στα ύψη και τον ηλεκτρικό λογαριασμό να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι με ένα μισθό δύσκολα καλύπτει κανείς τις ανάγκες και τα έξοδά του σπιτιού του», δήλωσε στο ertnews.gr εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών.

Αναφερόμενη στη δουλειά της σημείωσε: «Κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, το ίδιο και κάθε δουλειά». Τη συναντήσαμε στο ξεκίνημα της βάρδιας της και την ακούσαμε να προσθέτει: «Συνηθίζεις, όσες δυσκολίες κι αν έχει, μαθαίνεις».
Στην πλατεία της Κομοτηνής κάθε «σκούπα» είναι και μια ξεχωριστή ιστορία. Με φράσεις κοινές, είτε εργάζονται για το δήμο, είτε για τον ιδιώτη «δεν σέβονται όλοι πάντα τον κόπο του άλλου» , αλλά και «καταθέσεις» ψυχής διαφορετικές: «Υπάρχουν κάποιοι που λένε: «γι αυτό είστε για να καθαρίζετε» και αυτό δεν ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά μας».

Με πιο χαλαρό βηματισμό στο Τμήμα Καθαριότητας. Πιο αγχωμένα οι γυναίκες που καθαρίζουν τα γύρω καταστήματα. Μετά από εδώ θα πρέπει να πάνε σε άλλους επαγγελματικούς χώρους και σπίτια που έχουν αναλάβει.
Κι όταν το φέρει ο δρόμος τους και διασχίσουν την ίδια πλατεία θα ανανεώσουν σιωπηλά το «ραντεβού» μαζί της για το επόμενο πρωινό με την σκούπα το φαράσι και τον λοιπό εξοπλισμό στα χέρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος