Κομοτηνή: Επετειακή Διημερίδα για τη Θράκη

Επετειακή Διημερίδα με τίτλο: «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης-ενσωμάτωσης με την Ελλάδα» με την επιστημονική ευθύνη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θράκη Εκατό Χρόνια Ενσωμάτωσης, 1920-2020».

Ειδικότερα:
• Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Ιστορίας, αφιερωμένη στο γεγονός, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής ΔΠΘ, Θεοχάρη Δαλακούρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων που συνέστησε η ΠΑΜΘ για τα «100 χρόνια απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα» και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Τις εργασίες της πρώτης ημέρας στις 20:30 θα κλείσει το μουσικό σύνολο Thracian Trio με μουσικές διασκευές του Δημήτρη Σβυντρίδη.
• Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Διαλεκτολογίας με κεντρική ομιλήτρια την ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΔΠΘ, κα Πηνελόπη Βουγιουκλή-Καμπάκη η οποία έχει τη συνολική επιστημονική ευθύνη του διημέρου και με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών.
• Επιπλέον, κατά το διάστημα 11 έως 19/12/2021 στο φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί «Έκθεση Θρακιώτικης Κληρονομιάς» από την προσωπική Συλλογή Γιώργου Αρβανίτη.
Στις εκδηλώσεις συμπράττουν ο Δήμος Κομοτηνής, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής και Πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του τόπου μας.

Υ.Γ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Κατά τη διάρκεια των ημερίδων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι οποίες θα διεξαχθούν δια ζώσης,
θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος