Κομοτηνή: Επαναλειτουργία στο ΔΠΘ με το βλέμμα στην Σύνοδο των Πρυτάνεων και την εξεταστική

Επαναλειτουργία στο ΔΠΘ με το ίδιο πλαίσιο που άφησαν πίσω τους εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έτσι, οι δύο εναπομείνασες εβδομάδες μέχρι την εξεταστική θα κυλήσουν σε «γνώριμα νερά» με τον προβληματισμό που προκαλεί όμως η μετάλλαξη «Ο».

Κομοτηνή: Επαναλειτουργία στο ΔΠΘ με το βλέμμα στην Σύνοδο των Πρυτάνεων και την εξεταστική
Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, φώτο αρχείο ΕΡΤ

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη έρευνας και δια βίου εκπαίδευσης, την κα Μαρία Μιχαλοπούλου διατηρούνται τα ίδια πρωτόκολλα στο Πανεπιστήμιο. «Δεν έχουμε κάποια αλλαγή, ούτε στα πρωτόκολλα που τηρούνται για να λειτουργήσουμε δια ζώσης, οπότε συνεχίζεται με τα ίδια μέτρα η εκπαιδευτική διαδικασία» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-1-2022) προσθέτοντας ««Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Ο» μας έχει προβληματίσει όλους ανεξάρτητα από το εάν είμαστε στο Πανεπιστήμιο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο» σημειώνοντας ότι «η συνάθροιση στα μεγάλα ακροατήρια δημιουργεί συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες γι αυτή την Πανδημία».

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Πρυτάνεων, όπου εκεί θα συζητηθούν με την Πολιτική Ηγεσία πιθανές τροποποιήσεις στη δια ζώσης διδασκαλία. «Ένα θέμα που μας προβληματίζει και δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες να το αντιμετωπίσουμε είναι στην περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα και στους φοιτητές και στο διδακτικό προσωπικό, πώς θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας για όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές γίνεται».

Στο εξάμηνο που προηγήθηκε με δια ζώσης διδασκαλία η συνθήκη το: «Είμαι θετικός», είτε αφορούσε εκπαιδευτικό, είτε φοιτητή αντιμετωπίστηκε με τη λογική της απομάκρυνσης ή της καραντίνας από τους χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά και με τη λογική της απουσίας από τα μαθήματα, τα οποία δεν σταμάτησαν ούτε έγινε κάποια μεταφορά.
Γι αυτό και οι δύο αυτές εβδομάδες μέχρι την εξεταστική κρίνονται πολύ σημαντικές για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη ισχύουν. «Το πώς θα μπορέσουμε να την κάνουμε; Ποιά μέτρα θα ληφθούν για την υλοποίησή της σε περίπτωση που δεν θα είναι για κάποιον εφικτό να συμμετέχει;» είναι κάποια από τα ζητήματα που θα εξεταστούν.

Όσον αφορά στην επάρκεια αιθουσών για τη φιλοξενία των μαθημάτων η κα Μιχαλοπούλου είπε ότι στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της Νομικής. «Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί» ανέφερε επί λέξει προσθέτοντας ότι η εξεταστική θα ξεκινήσει με αυτό το αμφιθέατρο διαθέσιμο, «άρα, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε χρήση του αμφιθεάτρου «Παπανικολάου» και θα συγκεντρωθούμε πάλι στις εγκαταστάσεις μας». Διαβεβαίωσε σε αυτό το σημείο ότι επαρκούν οι υποδομές και οι αίθουσες με τη λογική ότι: «Η δια ζώσης διδασκαλία θα φέρνει σε μια λειτουργία παρόμοια με αυτή που είχαμε πριν την πανδημία, οι αίθουσες θα είναι επαρκείς και για την εξεταστική με τις συνθήκες που υφίστανται». Μάλιστα σε αυτό το σημείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « Οι αποστάσεις τηρούνται στην εξεταστική για άλλους λόγους, αλλά η Πανδημία έφερε αλλαγές στις ζώνες εξέτασης, στη συχνότητα αερισμού” δημιουργώντας το πλαίσιο που είναι ήδη σε εφαρμογή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος