Κομοτηνή: Επαναλειτουργία café και εστίασης με πολύ κόσμο

Τραπεζάκια έξω λοιπόν… Οι καρέκλες όλες γεμάτες από πελάτες όλων των ηλικιών. Σερβιτόροι να τρέχουν από το πρωί να προλάβουν με τους ιδιοκτήτες επί ποδός επίσης και με έντονη την αγωνία, αλλά και την ανακούφιση «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό τους. Αυτό είναι το σκηνικό από το πρωί στα cafe και από το μεσημέρι και μετά και στα καταστήματα εστίασης της Ροδόπης.

Στην Κομοτηνή εμφανής ήταν η προσπάθεια των καταστηματαρχών να τηρήσουν τα μέτρα, τηρώντας αποστάσεις, τοποθετώντας απολυμαντικά και κάνοντας συχνές υποδείξεις μέσω των σερβιτόρων τους. Εμφανέστατη όμως και η… ανεμελιά των πελατών. «Περιμέναμε πως και πώς αυτή την στιγμή» δήλωναν καταστηματάρχες και πολίτες για την επαναλειτουργία προσθέτοντας «φτάνει πια οι πλατείες και τα πάρκα, τουλάχιστον έτσι θα τηρούνται και τα μέτρα».

Τρεις επισημάνσεις, που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε, του σημερινού ρεπορτάζ για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων καφέ και εστίασης: 1ον Το ωράριο, λόγω καλυτέρευσης των καιρικών συνθηκών και της νεανικής σύνθεσης του πληθυσμού, η Κομοτηνή είναι φοιτητούπολη, η λειτουργία έως τις έντεκα δεν ικανοποιεί κανέναν.2ον Τα μέτρα: Θα πρέπει να τηρούνται πιο αυστηρά από όλους, δήλωναν πολίτες-πελάτες και καταστηματάρχες με τους τελευταίους να προσθέτουν «για να μην κλείσουμε ξανά» 3ον Κάποια πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρξει και για τους καταστηματάρχες που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, «να μπορέσουν κάπως να λειτουργήσουν κι εκείνοι…»

Διακριτική και η παρουσία της Αστυνομίας, μια «υπενθύμιση» για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, καθώς ακόμη η «μάχη» με τον κορονοϊό συνεχίζεται.

Ρεπορτάζ-Φώτο-κείμενο:Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ