Κομοτηνή: Επαγγελματίες κι εργαζόμενοι στο κέντρο της πόλης επισημαίνουν προβλήματα και δυνατότητες

Είδαν αμέτρητες ανατολές του ηλίου, αλλά και χιλιάδες ηλιοβασιλέματα από το ίδιο σημείο. Άνοιξαν γιορτές και καθημερινές τις πόρτες. Ασφάλισαν τις κλειδαριές και πριν απομακρυνθούν ένα βήμα γύρισαν ξανά για να βεβαιωθούν ότι το έκαναν σωστά. Ζουν από την αγορά, είναι οι άνθρωποί της.

Η «ψυχή» του κέντρου που δεν ησυχάζει παρά τόσο όσο. Μικροί έμποροι, «ψιλικατζήδες» λένε οι ίδιοι, αλλά και ιδιοκτήτες ΜμΕ, που έστησαν τη δουλειά τους εκεί και εκεί τη συνεχίζουν βλέποντας τα χρόνια να περνούν και τις εποχές, μαζί και τις συνήθειες των ανθρώπων, να αλλάζουν…

«Να την φροντίζουν περισσότερο» ζητούν από τους εκπροσώπους της Τ.Α. και αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Στέκονται με προβληματισμό στο άνοιγμα του ταμείου τους και όταν η καταμέτρηση των εσόδων τελειώνει, τότε βγαίνει το μολύβι και το χαρτί για τους πρώτους υπολογισμούς;Έσοδα, έξοδα και προοπτικές.

Μιλούν στο www.ertnews.gr για: α) τη μειωμένη κίνηση, β) την περιορισμένη αγοραστική δύναμη των κατοίκων της περιοχής,γ) τη διαρροή που πραγματοποιείται προς τη γειτονική χώρα, τη Βουλγαρία και δ) το υψηλό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και σημειώνουν με λύπη ότι έχουν χάσει τη «μάχη» με τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Άνθρωποι του κέντρου της Κομοτηνής, επαγγελματίες που μετρούν αντίστροφα για τη συνταξιοδότησή τους και ζητούν περισσότερη φροντίδα, ώστε να έρθει η «άνθιση» στην περιοχή για τους «μετά από εμάς».
Όσον αφορά στην προτροπή τους προς τους νέους συναδέλφους τους; « Δυστυχώς νέοι και νέες δεν εμφανίζονται στο χώρο μας» απαντούν και σημειώνουν πως «σπάνια τολμούν», αλλά, ωστόσο, σπεύδουν να τους συμβουλεύσουν: «Να ασχοληθούν με ό,τι έχει σχέση με το γρήγορο και φθηνό φαγητό».

Περνώντας 12 και 14 και 16 ώρες στο κέντρο της πόλης γνωρίζουν καλά πως σπάνια επισκέπτες και τουρίστες βρίσκονται στην Κομοτηνή. «Παλιότερα ερχόταν μικρά γκρουπ από την Τουρκία, τα τελευταία τρία χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων στη γείτονα αυτού του είδους οι επισκέψεις έχουν μειωθεί» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν με νόημα πως η Κομοτηνή και οι άνθρωποι της «ήταν κι εξακολουθούν να είναι πάντα φιλόξενοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος