Κομοτηνή: Επαγγελματίες διανομείς ακόμη και με δώδεκα ώρες εργασίας

Δώδεκα ώρες συνεχόμενα, στο δρόμο και στο τιμόνι, συμπληρώνουν αρκετοί από τους εργαζόμενους ως διανομείς στην προσπάθειά τους, όπως λένε, στο www.ertnews.gr να αυξήσουν το μεροκάματό τους.

«Η πληρωμή με την ώρα», εξηγούν, «τους αναγκάζει να ανεβάζουν στροφές σχεδόν καθημερινά».Έτσι, οι οκτώ ώρες εργασίας γίνονται δέκα και δώδεκα για να μπορέσουν να τα καταφέρουν. «Όσες περισσότερες ώρες δουλεύουν, τόσο καλύτερα για εμάς» δηλώνουν χαρακτηριστικά. Ταχυ-μεταφορείς στις παραδόσεις δεμάτων, αλληλογραφίας, λογαριασμών και άλλων εγγράφων, αλλά διανομείς στις παραδόσεις φαγητού,cafe κ.α. που καθημερινά αποτελούν μέρος της κυκλοφορίας της πόλης και της ζωής πολλών εργασιακών χώρων.

Οι καιρικές συνθήκες και η κακή οδηγική συμπεριφορά των υπολοίπων οδηγών είναι δύο από τα κύρια προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην πράξη μαζί, όπως λένε, και οι δύστροποι πελάτες, αλλά και οι ασυνεπείς εργοδότες. Αρκετά συχνά καλούνται να εργαστούν οδηγώντας δίκυκλα σε κακή κατάσταση και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν καταγράφουν μειωμένη κίνηση στα νοικοκυριά, «ο κόσμος έκοψε τα πολλά πολλά απέξω» λένε χαρακτηριστικά και σημειώνουν, όμως, ότι οι καλύτεροι πελάτες τους εξακολουθούν να είναι οι φοιτητές του ΔΠΘ ενώ αυξήθηκε η κίνηση και στους εργασιακούς χώρους.

Ζητούν από τη δημοτική αρχή, για μια ακόμη φορά, την τοποθέτηση πινακίδων με την ονομασία των οδών, αλλά και την αναγραφή των αριθμών στις πολυκατοικίες, ώστε να διευκολύνονται στη δουλειά τους, καθώς, όπως αναφέρουν, σήμερα χάνουν χρόνο στις αναζητήσεις και εισπράττουν τη δυσαρέσκεια πελατών κι εργοδοτών για τις καθυστερήσεις. Τέλος, τονίζουν ξανά πόσο σημαντικό και για λόγους ασφάλειας είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, όπως προσθέτουν στο www.ertnews.gr δεν είναι λίγες ούτε οι πτώσεις που έχουν σημειωθεί, ούτε οι επιθέσεις εξ αιτίας τους.
φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος