Κομοτηνή: Εντάχθηκε στο ΕΤΠΑ ο εξοπλισμός για το Ειδικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ του Δήμου

Εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για το ειδικό σχολείο και το ΕΕΕΕΚ του Δήμου Κομοτηνής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της Κοινωνικής συνοχής». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 358.234 ευρώ.

Έτσι, προγραμματίζεται η προμήθεια:
1) Απαραίτητου εξοπλισμού φυσιοθεραπείας-αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, καθώς και άλλου ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο του Δήµου Κομοτηνής, από το 1ο υποέργο: Ειδικά καθίσματα, σύστημα καθίσματος αυτοκινήτου με ιμάντες, βοήθημα βάδισης, ειδικά τρίκυκλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες από 4,5 ετών και 8 ετών, ειδικά μαξιλάρια, στρώματα φυσικοθεραπείας, ρολά φυσικοθεραπείας, μπάλες φυσικοθεραπείας, τραμπολίνο, διάφορες κούνιες, διαδραστικός προβολέας δαπέδου, διάφορα μπαλάκια, ειδικό σύστημα γερανού για βάδιση και γιλέκο βάδισης κ.α. όπως περιγράφονται στην σχετική μελέτη.

2) Δύο λεωφορείων 15 θέσεων και 2 θέσεων αμαξιδίων ΑΜΕΑ για την εξυπηρέτηση των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Υφαντών του Δήµου Κομοτηνής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, δήλωσε τα εξής: «Η προμήθεια των λεωφορείων είναι καθοριστικής σημασίας για την άνετη μεταφορά των μαθητών, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επίσης, ο εξοπλισμός φυσιοθεραπείας, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο θα βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα αναβαθμίσει τη μέριμνα προς τους μαθητές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος