Οι Σύλλογοι Εβριτών της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης, αλλά και των Σερρών, ενώνουν τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις που θα παρουσιάζονται από τις Σέρρες μέχρι και την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, τον κ. Χρήστο Χατζηπέμου κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης εργασίας μεταξύ των υπευθύνων των Συλλόγων αποφασίστηκε το επόμενο παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα να γίνει στο πλαίσιο της Ονειρούπολης Δράμας. Την Οργανωτική δομή θα την αναλάβει ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας.
‘Όλα ξεκίνησαν, όταν κάποια στιγμή ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης πρότεινε να υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των Συλλόγων εκτός Έβρου για να συνεργαζόμαστε και να προκύπτουν κοινές δράσεις με θέμα την θρακιώτικη παράδοση. Έγινε η πρώτη συνάντηση στην Δαδιά και μετά ακολούθησαν συναντήσεις και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Τώρα αρχίζουμε τον κύκλο από την αρχή έχοντας αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε κοινές εξορμήσεις των Συλλόγων Εβριτών στον Έβρου και αλλού.» δηλώνει ο κος Χατζηπέμου. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα υπάρξουν κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. «Πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται στον έναν Νομό από τον έναν Σύλλογο θα μεταφέρονται και στον άλλο Νομό για να παρουσιάζονται και στο εκεί κοινό.»
Ο προγραμματισμός του Συλλόγου Ροδόπης

Φώτο: Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Χατζηπέμου, στιγμιότυπο από την Στέγη του Συλλόγου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος