Κομοτηνή: Εννιακόσιες τριάντα γυναίκες έχουν στηριχθεί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Εννιακόσιες τριάντα γυναίκες έχουν στηριχθεί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι σήμερα και έχουν βοηθηθεί να βρουν τον δικό τους προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό βηματισμό.
Κομοτηνή: Εννιακόσιες τριάντα γυναίκες έχουν στηριχθεί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, Έφη Γκουντουδάκη, με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
«Ούτε όμως αυτός ο αριθμός αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είναι πολύ περισσότερες οι Γυναίκες που έρχονται για στήριξη στο Κέντρο», υποστήριξε η κ. Γκουντουδάκη.
Επιπλέον πρόσθεσε πως από τις μικρές ηλικίες θα πρέπει να εμπεδώνουν οι άνθρωποι την ισότητα, την διαφορετικότητα και την ανοχή του φύλου.
Τέλος σε ότι αφορά τα δύο τελευταία χρόνια του εγκλεισμού της πανδημίας με την εκτόξευση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, υπογράμμισε πως ο εγκλεισμός δεν φέρνει τη βία σε έναν μη βίαιο άνθρωπο. Ωστόσο, οι συνθήκες εγκλεισμού βοηθούν στην τάση της βίας που υπάρχει να εκδηλωθεί πιο γρήγορα και έντονα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος