Κομοτηνή – ΕΝΙΔΥΚ: Συλλαλητήριο για την υγειονομική κρίση και την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία με κεντρικό αίτημα τη στήριξη του υγειονομικού συστήματος υγείας.

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ, ο κος Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος σημειώνοντας πως δεν προχώρησε στη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες.

«Δύο χρόνια τα οποία έχουν πραγματικά πλήξει την εργατική λαϊκή οικογένεια. Από τη μια μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς ακόμη, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας , έχοντας φτάσει αυτός ο μακάβριος αριθμός πάνω από 25.000» είπε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ.

Κομοτηνή – ΕΝΙΔΥΚ: Συλλαλητήριο για την υγειονομική κρίση και την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ, ο κος Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος

Σε συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΤ Κομοτηνής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ακρίβεια που «τσακίζει», όπως είπε, «τα ελληνικά νοικοκυριά» ανέφερε μάλιστα πως σήμερα πηγαίνοντας κανείς στα super market, αυτό που αποφασίζουν είναι τι δεν θα αγοράσουν πια.

«Ταυτόχρονα το κύμα της ακρίβειας, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμίζεται ακόμη περισσότερο και η λαϊκή οικογένεια δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Οι διεκδικήσεις περιλαμβάνουν: «Παντού ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους, μειώσεις σε τρόφιμα και καύσιμα και προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους κ.α.»

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του κόσμου σημείωσε «Πολύ λίγα σωματεία μπαίνουν μπροστά αυτή την περίοδο. Το βασικό είναι ότι πάρα πολλοί κλάδοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, συμμετοχή από εργασιακούς χώρους που πραγματικά δίνουν μάχες και από την περιοχή μας, όπως τα Πετρέλαια Καβάλας, που μας γεμίζουν ελπίδα για τη συνέχεια του αγώνα, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να χαράξουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος