Κομοτηνή – ΕΝΙΔΥΚ: Μοτοπορεία και κάλεσμα για οργάνωση

Μοτοπορεία διοργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Ηρώο της Πόλης (“Σπαθί”). Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους διανομείς της Κομοτηνής να έρθουν σε επαφή μαζί του και να οργανωθούν σε αυτό.

“Οι δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στον χώρο δουλειάς είναι γνωστές σε όλους μας! Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας καλούμαστε να τα βάλουμε από την τσέπη μας, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχει φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης»” αναφέρεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται ότι:
“Η ΕΝΙΔΥΚ τα τελευταία χρόνια μπήκε μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων της πόλης, όπως το να δίνεται ολόκληρο το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, επιδόματα κλπ, ανέδειξε σε περιόδους κακοκαιρίας την επικινδυνότητα του να συνεχίζεται η διανομή, που ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία για πολλά εργατικά ατυχήματα συναδέλφων. Ακόμα, από την αρχή της πανδημίας, βγήκε μπροστά για να παρέχονται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας(μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) από τους εργοδότες και το κράτος. Προχωρήσαμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους εργαζόμενους και τον λαό στις πληγείσες περιοχές. Τραβάμε γκάζι για τις δικές μας ανάγκες. Απευθυνόμαστε σε κάθε διανομέα και του λέμε να δώσει δύναμη στην δύναμη του σωματείου μας, να οργανωθεί και να δράσει σε αυτό για όλα αυτά που καθημερινά τον απασχολούν. Κανένας μόνος του!”
Διεκδικούμε:
Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Ατομικά μέτρα προστασίας για όλους τους διανομείς( κράνος, γάντια, γιλέκα, μπουφάν,) με ευθύνη της εργοδοσίας ή παραχώρηση επιδόματος για την αγορά τους.
Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο 35ωρο. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις των μισθών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Κατάργηση της χρονομέτρησης.
Πλήρης ασφάλιση με όλα τα νόμιμα δικαιώματα σε άδειες – αναρρωτικές – δώρα – επιδόματα + προσαυξήσεις.
Να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες ως υπερωρίες και όχι με το απαράδεκτο καθεστώς του ωρομίσθιου
Να καταργηθεί ο νόμος- έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος