Κομοτηνή: Ενεργοί πολίτες καθαρίζουν υποβαθμισμένες περιοχές

Κομοτηνή: Ενεργοί πολίτες καθαρίζουν υποβαθμισμένες περιοχέςΕπτά άτομα, μέλη της Ομάδας Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής, εργάστηκαν εθελοντικά δύο ώρες και συγκέντρωσαν 52 σακούλες με σκουπίδια από το πάρκο στο χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά. «Είναι ένας χώρος, που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τόπο αναψυχής, ένας πολύ όμορφος χώρος για την πόλη μας. Κι όμως δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Πολύ άσχημη η εικόνα του. Ακόμη και ιδιοκτήτες από τις γύρω κατοικίες ρίχνουν τα σκουπίδια τους μέσα στο πάρκο» δήλωσε ο κος Μάκης Σαλασίδης μέλος της Ομάδας Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής, μιλώντας σήμερα (30-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή: Ενεργοί πολίτες καθαρίζουν υποβαθμισμένες περιοχές«Έγινε μια καλή καθαριότητα, το σημαντικό είναι να γίνει και ενημέρωση των ανθρώπων για τις συνέπειες που έχει η απόρριψη σκουπιδιών στο περιβάλλον» είπε ο κος Σαλασίδης προσθέτοντας πως: «Είναι κρίμα που δεν μπορεί να είναι ένας όμορφος χώρος για την πόλη. Γενικά η κατάσταση είναι πολύ χάλια. Μετά την λαϊκή πολλοί ρίχνουν τα σκουπίδια τους μέσα στο πάρκο. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Αν αφήσουμε το χώρο απροστάτευτο θα γεμίσει ξανά τα ίδια».

Κομοτηνή: Ενεργοί πολίτες καθαρίζουν υποβαθμισμένες περιοχέςΚαταθέτοντας την άποψή του για την διαμόρφωση αυτού του χώρου ο κος Σαλασίδης σημείωσε ότι χρειάζεται ολική αναμόρφωση. «Ακόμη και τα κτίρια που υπάρχουν έγιναν τουαλέτες. Η Κομοτηνή είναι δικός μας τόπος πρέπει να ενδιαφερθούμε εμείς γι αυτόν τον τόπο και όχι να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι» είπε προσθέτοντας: «Θα πρέπει να καθαριστεί πλήρως ο χώρος, αλλά και να υπάρχει μια εποπτεία του, να φυτευτούν δένδρα και λουλούδια, να μπουν παγκάκια να γίνει ένα μεγάλο πάρκο, όπως αυτά που συναντά ο επισκέπτης στη Βουλγαρία. Αξίζει η Κομοτηνή να έχει ένα τέτοιο πάρκο».

Κομοτηνή: Ενεργοί πολίτες καθαρίζουν υποβαθμισμένες περιοχέςΤα ελάχιστα δένδρα αφέθηκαν βορά στα άλογα, στα πρόβατα και στις αγελάδες που συναντά κανείς. Ζωντανά που βόσκουν ανάμεσα σε σκουπίδια. «Μια αγελάδα μαζί με τα χόρτα έτρωγε πλαστικά. Αυτό καταλήγει στο στομάχι των ανθρώπων. Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ την επόμενη φορά που θέλουμε να πετάξουμε σκουπίδια στο περιβάλλον τι επιδράσεις θα έχει αυτό», σημείωσε προβληματισμένος ο κος Σαλασίδης.
Δράση καθαριότητας από την Ομάδα τους θα υπάρξει και την επόμενη Κυριακή. «Όλη αυτή η εικόνα της Κομοτηνής με τα μπάζα και τα σκουπίδια γύρω της πρέπει να μας προβληματίσει όλους τι επιτέλους θα γίνει; Η πίεση πρέπει να είναι συνεχής», είπε ο ενεργός εθελοντής πολίτης προσθέτοντας ότι «Πέρα από το συμβολικό της πράξης, απομακρύνοντας τα σκουπίδια, σώζουμε κάποια ζώα από το θάνατό τους. Το βλέπουμε σαν μια προσφορά στο περιβάλλον και στη ζωή».

Φώτο: Στιγμιότυπα από τον καθαρισμό της Κυριακής

Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος