Κομοτηνή: Ένας στους δύο γονείς ανησυχεί για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στις μαθητικές εκδρομές

Ζητούν αυστηρότερους ελέγχους στα μέσα μεταφοράς

Ικανοποιημένοι από τον τρόπο διοργάνωσης των εκδρομών, τόσο εντός του σχολείου, όσο και εκτός, δηλώνουν οι γονείς σημειώνοντας όμως την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων.

Μικρές και μεγάλες παρέες έτοιμες να αναχωρήσουν αλλά και ανανεωμένες από την επιστροφή. Στο πλευρό τους συνοδοί καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων ή  υπεύθυνοι των Συλλόγων.  «Τα παιδιά γεμίζουν εμπειρίες» δήλωσαν στην ΕΡΤ είκοσι τρείς (23) γονείς. Μητέρες και πατέρες στο πλευρό τους πριν την αναχώρηση. «Ξεκουράζονται, απομακρύνονται λίγο από τις μαθητικές τους υποχρεώσεις» δηλώνουν πάλι γνωρίζοντας τη χαρά που περιβάλει μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραδοσιακά στο άκουσμα εκδρομής.

Σε ερώτηση εάν  αγωνιούν για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, σημειώνουν ότι γίνονται σχολαστικοί έλεγχοι από τους υπευθύνους που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών. «Οι οδηγοί είναι συνεπείς, αλλά χρειάζεται, όμως, και ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου» δηλώνει πατέρας το παιδί του οποίου συμμετείχε χθες σε εκδρομή του  ΑΣ ΠΑΟΚ Κομοτηνής. «Υπάρχει αγωνία» τονίζουν και προσθέτουν «με τη συμμετοχή τους ανοίγει το μυαλό τους» προσθέτοντας το αίτημα τους για συνεχή εκπαίδευση και την πραγματοποίησή ελέγχων.

Μην κρύβοντας το σχετικό άγχος ο ένας στους δύο γονείς σημειώνει  ότι πάντα κοιτάζουν το ποιός διοργανώνει την εκδρομή; Πόσο αξιόπιστος είναι.  Από την ομάδα τους δεν λείπουν και εκείνοι που έχουν αποβάλει το άγχος με την πάροδο του χρόνου ζητώντας όμως και την αυστηρή λήψη μέτρων για την πραγματοποίηση συχνών ελέγχων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος