Κομοτηνή: Ένας στους δύο δηλώνει μικρή ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση σε δημόσιες υπηρεσίες

Την μικρή ικανοποίησή τους από την εξυπηρέτηση που έχουν από τις δημόσιες υπηρεσίες δηλώνουν σχεδόν ένας στους δύο προσερχόμενους –νες σε αυτές. Μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνουν ότι δεν είναι «απόλυτα ικανοποιημένοι».

Ειδικότερα μιλώντας για τον βαθμό ικανοποίησής τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον ιδιωτικό τομέα και τον επιστημονικό τομέα, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ότι την ποιότητα και την διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι, την αμεσότητα χωρίς χρονο-καθυστέρηση τα χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα,  ένας στους  δέκα  δηλώνει  ικανοποιημένος από το Δημόσιο Τομέα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.  «Δεν βοηθάνε οι διαδικασίες τον υπάλληλο να εργαστεί με  άνεση και να πάρει πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να προξενούνται δυσμενή αποτελέσματα». Στο ίδιο ερώτημα  ένας στους δύο  σχεδόν δηλώνει μη ικανοποιημένος,  είκοσι επτά συνολικά άτομα, (11Α και 16Γ).  Και λίγο ικανοποιημένοι-ες  ένας στους δύο, είκοσι έξι άτομα (11Α και 15Γ).

Ερωτώμενοι για τον Ιδιωτικό Τομέα ένας στους δύο δήλωσε την ικανοποίηση του. Τριάντα έξι άτομα, 18Α και 18Γ.  Ένας στους δέκα δήλωσε μη ικανοποιημένος (εδώ μεγαλύτερος ο αριθμός των γυναικών). Ένας στους τρείς άνδρες και γυναίκες σημείωσαν ότι είναι λίγο ικανοποιημένοι-ες.  «Μη ικανοποιημένοι-ες χωρίς να φταίνε οι υπάλληλοι» είπαν σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες  που προσφέρει είναι συγκριτικά καλύτερες σε σχέση με αυτές του δημοσίου τομέα.

Τέλος, στο ερώτημα εάν ο επιστημονικός κλάδος  εκτός δημοσίων δομών – σε όλους τους τομείς – τους  αφήνει ικανοποιημένους; Περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν θετικά. Καταγράφτηκαν τριάντα εννέα  (39) θετικές απαντήσεις (11Α και 28Γ). «Είναι πιο εύκολη η πρόσβασή μας σε αυτούς» ανέφεραν ερωτώμενες.  Ένας στους τρεις άνδρες και μια στις δέκα γυναίκες δήλωσαν μη ικανοποιημένοι. Ένας στους δύο συναλλασσόμενους με τον επιστημονικό κλάδο δηλώνουν από μέτρια έως καθόλου ικανοποιημένοι. «Θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες σε πολλά θέματα ο λόγος τους δεν ακούγεται».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Συνολικά στην έρευνα μίλησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα, είκοσι επτά (27 Α) άνδρες και τριάντα επτά (37Γ) γυναίκες. Ηλικίας από 18 έως 70 ετών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Νοεμβρίου, βράδυ στο κέντρο της Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος