Κομοτηνή: Ένας νέος που θέλει να προβάλει όλους τους μουσικούς της πόλης

«Μια πόλη με πολλούς και καλούς μουσικούς» έτσι παρουσιάζει την Κομοτηνή ένας νέος, που «βάλθηκε» να τους ενώσει όλους…Ο λόγος για τον Ηλία Κυριακίδη που αν και πολύ νέος ηλικιακά και στα άγουρα ακόμη μουσικά του βήματα, αφουγκράζεται καλά τον «καημό» μουσικών , άγνωστων στο ευρύ κοινό ή γνωστών μόνο στην πολυκατοικία τους…Καημός που δεν είναι άλλος από την έλλειψη ενός χώρου για τις πρόβες τους και ίσως τις πρώτες μουσικές τους εμφανίσεις.

«Κάποιοι από αυτούς, θα μπορούσαν άνετα να σταθούν επαγγελματικά κι όμως δεν έχουν καν έναν χώρο να κάνουν τις πρόβες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Κάπως έτσι, από τη διαπίστωση αυτή, προέκυψε η δίκη του «απάντηση». «Είχα την ιδέα να παρουσιάσουμε όλοι και όλες μαζί ένα Rock μουσικό κομμάτι» το οποίο όπως εξήγησε θα παρουσίαζε όλους αυτούς τους άγνωστους μουσικούς έχοντας ο καθένας «επι σκηνής» τα δικά του δευτερόλεπτα, το δικό του solo. «Στόχος μου ήταν η ανάδειξη όλων και τους καθενός ξεχωριστά» είπε ο νεαρός ανήσυχος μουσικός. Δεύτερος στόχος, η προβολή τους και στα «μάτια» των ίδιων των ιδιοκτητών καταστημάτων αναψυχής και κέντρων διασκέδασης. Με αυτό το σκεφτικό πολλοί ασπάστηκαν την ιδέα του Ηλία Κυριακίδη και πήραν μέρος στη μεγάλη μουσική -διαδικτυακή- πλατεία.

Ποια οφέλη προέκυψαν; Ρωτήσαμε τον νεαρό μουσικό για να τον ακούσουμε να απαντά: «Πολλά μέλη γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έτσι στο μέλλον πολύ πιθανόν να προκύψουν και συνεργασίες» και να προσθέτει πως έτσι τους γνώρισαν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αναψυχής ή χώρων διασκέδασης.

Όσον αφορά στα επόμενα δικά του προσωπικά βήματα; Το μουσικό του γκρουπάκι “βρίσκεται στα σκαριά”, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της Πανδημίας. « Η πόλη μας έχει τόσο πολύ νέο κόσμο και γεμάτα καταστήματα, ωστόσο, απουσιάζουν οι live εμφανίσεις» λέει χωρίς να παραλείπει να τονίσει ότι λείπουν οι χώροι εκείνοι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις πρόβες τους. «Οι πιο πολλοί μένουν σε πολυκατοικίες, δεν έχουν δικούς τους χώρους με αποτέλεσμα η απογοήτευση να έρθει σύντομα ».

Τέλος, δεν παραλείπει να «υποβάλει» το αίτημά του στον Δήμο ζητώντας να ορίσει μια τέτοια σκηνή, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την υποχρέωση καταβολής συμβολικού αντιτίμου από τους χρήστες για τη συντήρησή του. «Θα βοηθούσε πολύ» σημειώνει προσθέτοντας πως μόνο έτσι θα έρθουν καλύτερες μουσικές μέρες. ‘Άλλωστε, πόση υπομονή να κάνουν και οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στις μουσικές τους περιπλανήσεις …

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος