Κομοτηνή: Ένας φοιτητής Φαρμακευτικής Εθελοντής Πυροσβέστης

Εθελοντής πυροσβέστης ο Γιουσούφ Φουρκάν από το 2018 και από το 2014 μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Φοιτητής Φαρμακευτικής στην Αθήνα γέννημα θρέμμα της Κομοτηνής, ο 24χρονος νέος που σπεύδει να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς με το έργο του. «Με απλά μαθήματα βασικής υποστήριξης ζωής ξεκίνησαν όλα. Ήθελα πάντα να βοηθάω τον συνάνθρωπο και ξεκίνησα καταλαβαίνοντας ότι η βοήθεια στον συνάνθρωπο με κάνει χαρούμενο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-7-2021).

Κομοτηνή: Ένας φοιτητής Φαρμακευτικής Εθελοντής Πυροσβέστης
Ο κος Γιουσούφ Φουρκάν φιλοξενήθηκε σήμερα ζωντανά στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (6-7-2021)

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα παρακολουθώντας 120 ώρες κατάρτισης στην Ακαδημία της Πυροσβεστικής. «Κέρδισα πάρα πολλά» λέει και σημειώνει ότι υπηρετεί στην ΠΥ Κομοτηνής ως εθελοντής πυροσβέστης με αποστολή την ασφάλεια και την προστασία της ζωής του πολίτη, της περιουσίας του και της περιουσίας του κράτους, όπως όλοι και όλες οι Εθελοντές Πυροσβέστες.

Τα κλιμάκια στα οποία συμμετέχει επανδρώνονται αμιγώς με εθελοντές πυροσβέστες . Στην Κομοτηνή 7 εθελοντές στέκονται στο πλευρό των επαγγελματιών, όλοι τους με προσφορά στη Δασοπροστασία, στη συνδρομή σε όλα τα συμβάντα. Τα μέσα ατομικής προστασίας τα προμηθεύτηκε μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Μας υποστήριξαν και τους ευχαριστώ πολύ» λέει.

Μιλώντας για την Αντιπυρική Περίοδο (1η Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου) χαρακτηρίζει «απερίσκεπτη τακτική» το άναμμα της φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. «Απαγορεύεται δια ροπάλου το άναμμα ψησταριάς στη Φύση, το κάψιμο ξερών χόρτων. Την αντιπυρική περίοδο, υπάρχει κόσμος που αγνοεί τους Νόμους, τα βασικά  και βάζει τους συν-ανθρώπους του σε κίνδυνο, όταν πάρουν φωτιά τα ξερά χόρτα δεν σβήνουν με το λάστιχο» δηλώνει και σημειώνει «Δυστυχώς ο άνθρωπος προκαλεί περισσότερες πυρκαγιές από ότι τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα». Χαρακτηρίζει το «ευχαριστώ » του διασωθέντος ως τη «μεγαλύτερη ικανοποίηση του εθελοντή πυροσβέστη».
Τέλος, καλεί όλους και όλες να αποφεύγουν τις εργασίες που προκαλούν σπινθήρες. «Αν υπάρξει κάποια πυρκαγιά οπουδήποτε σπεύδουν Πυροσβεστικές δυνάμεις, αν ταυτόχρονα συμβεί το παραμικρό τότε, αν συμβεί και κάτι ακόμη, θα αργήσει η βοήθεια. Όταν προκαλούμε μια πυρκαγιά πολλά έπονται άσχημα, είναι σαν ντόμινο, γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε διπλά  προσεκτικοί».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος