Κομοτηνή: Ένας ακούραστος εθελοντής αιμοδότης

Array

«Είναι εύκολο, γρήγορο, ανώδυνο και πολύ χρήσιμο. Δεν στοιχίζει και νιώθεις πολύ όμορφα, πολύ ανθρώπινα.» Με τις λέξεις αυτές ο Γιώργος Πολίτης περιγράφει την εθελοντική αιμοδοσία. Είναι ένας ακούραστος εθελοντής αιμοδότης, καθώς για 52η φορά την χθεσινή ημέρα έδωσε το αίμα του. Εικοσιένα χρόνια τώρα ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών «Η Ελπίδα» του Δήμου Ιάσμου.

Κομοτηνή: Ένας ακούραστος εθελοντής αιμοδότης«Έρχομαι από την Αλεξανδρούπολη για να πάρω μέρος στην αιμοδοσία, καθώς πιστεύω πώς είναι κάτι χρήσιμο» δηλώνει ο κος Πολίτης τονίζοντας ότι όλον αυτόν τον καιρό μια φορά χρειάστηκε αίμα κάποιος δικός του. «Το νόημα της αιμοδοσίας είναι να δίνεις και να μην το χρειάζεσαι» δηλώνει σπεύδοντας να σημειώσει «νιώθω υπέροχα, νεότερος από ότι όταν ήρθα». Σπεύδει μάλιστα να προτρέψει κι άλλους να δώσουν αίμα γιατί, όπως λέει, είναι κάτι που δεν παράγεται και που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να δώσει, «εμείς το έχουμε, εμείς θα το χαρίσουμε».

Η Ελπίδα ενώνει τους κατοίκους

Ο Γιώργος Πολίτης κι άλλοι 70 και πλέον συμπολίτες του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Ιάσμου «Η Ελπίδα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κο Μπάμπη Σαχουλίδη, ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1989 στο δήμο Ιάσμου κι εξυπηρετεί όλη τη δυτική Ροδόπη έχοντας ως προμετωπίδα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Ήταν Άνοιξη του 1989, όταν μια παρέα εργαζομένων από το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, προχώρησαν στην ίδρυση του Συλλόγου με πρώτο πρόεδρο τον Χρυσάφη Χτενά. Στο κάλεσμα τους ανταποκρίθηκαν όχι μόνο οι κάτοικοι του Ιάσμου, αλλά και αυτοί της Αμβροσίας και των υπολοίπων γειτονικών οικισμών. Συνολικά 21 άτομα που προσέλκυσαν άλλους τόσους κι ύστερα άλλους τόσους, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνονται τέσσερις συνολικά αιμοδοσίες, δύο την Άνοιξη και δύο το Φθινόπωρο.

«Είναι μια εποχή που όλοι μπορούμε να δείξουμε ότι παραμένουμε άνθρωποι» δηλώνει ο κος Σαχουλίδης σημειώνοντας ότι οι πολίτες παραμένουν ενεργοί και στις επάλξεις σπεύδοντας πάντα να προσφέρουν εθελοντικά. «Σκοπός μας τώρα πια είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον νέο κόσμο. Στην τελευταία εθελοντική αιμοδοσία πήραν μέρος έξι καινούργια μέλη.» δηλώνει με ικανοποίηση κι από το γεγονός ότι «Η Ελπίδα» συμβάλει κι εκείνη από την πλευρά της στο να παραμείνει «ζωντανός» ο Ίασμος.
Φώτο: Γιώργος Πολίτης – Μπάμπης Σαχουλίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος