Κομοτηνή: Ένα σχολείο… μια μεγάλη ομάδα εθελοντών αιμοδοτών

Ένα σχολείο, μια μεγάλη ομάδα εθελοντών αιμοδοτών είναι το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Η «ψυχή» της ομάδας αιμοδοσίας στο σχολείο είναι η Βιολόγος Αικατερίνη Αθανασούλα. «Λόγω ειδικότητας, λόγω αντικειμένου είχα την άνεση να μπορώ να συμμετέχω και να μιλάω στα παιδιά για την αιμοδοσία» ανέφερε μιλώντας ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-3-2021).

Κομοτηνή: Ένα σχολείο… μια μεγάλη ομάδα εθελοντών αιμοδοτών
Η κα Αικατερίνη Αθανασούλα

«Μας έχει επισκεφτεί η κα Παγώνα Κόφα, επισκέπτρια υγείας στο Τμήμα Αιμοδοσίας και μας μίλησε, προσέγγισε τα παιδιά με ωραίο τρόπο και μας ευαισθητοποίησε. Οργανώσαμε μια ενημέρωση με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ροδόπης, μας μίλησαν οι κ.κ. Κιαμήλ Κιαμήλογλου και Κ. Δημητρακόπουλος, Ήρθαν επίσης η κα Ρ.Κοκινάκη από το Σύλλογο «Δύναμη Ψυχής» και ο κος Χ. Χαραλαμπίδης, ιατρός. Οργανώσαμε εκδηλώσεις γνωρίζοντας ότι ο κόσμος, όπως και τα παιδιά φοβούνται γιατί δεν γνωρίζουν. Τέτοιες δράσεις βοηθούν να βγει αυτή η πληροφορία προς τα έξω».
Τις αιμοδοσίες που είχαν προγραμματίσει τις ακύρωσε ο κορονοϊός ωστόσο δεν πτοήθηκαν λεπτό. Ίσα- ίσα «Καταφέραμε σε συνεργασία με την Ομάδα Ρομποτικής να κάνουμε μια σύμπραξη για κοινή δράση» ανέφερε προσθέτοντας «Η ομάδα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Μπορούν να κερδίσουν όλα τα παιδιά. Απαιτεί πολλές ώρες εργασίας έξτρα, αλλά όταν τελειώνουμε το μάθημα, εμείς συνεχίζουμε».

Καταλυτική υπήρξε η συνδρομή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για την καταχώρηση στοιχείων Αιμοδοσιών και αναγκών σε αίμα, αλλά και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για τη φιλοξενία του έργου. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αίμα κάποια στιγμή θα το χρειαστούμε στη ζωή μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο το 1% είναι εθελοντές αιμοδότες και το θυμόμαστε όταν κάποιος δικός μας χρειάζεται αίμα. Έχουμε εξαιρετικό Τμήμα Αιμοδοσίας και μας στήριξαν πολύ όλοι με πρώτη την προϊσταμένη κα Ανδρεάδου».

Τέλος, η κα Αθανασούλα προτρέπει τους κατοίκους της περιοχής να κατεβάσουν στα κινητά τους την εφαρμογή που δημιούργησαν οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕ.Λ. Κομοτηνής: Άγγελο; Μιχαήλ Χουβαρδά, Λέανδρος Κουρτίδης και Βασίλειος Ευτυχιάκος.

Φώτο: Αικατερίνη Αθανασούλα συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος