Κομοτηνή: Ένα “πράσινο ” σχολείο το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό

Ένα «πράσινο» σχολείο είναι το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, καθώς κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο σχολείο πανελλαδικά στη δράση ανακύκλωσης «Follow Green» για δεύτερη συνεχή χρονιά αποσπώντας συγχαρητήρια και χειροκρότημα.

«Είναι δουλειά πρωτίστως των μαθητών και των μαθητριών μας και εν συνεχεία των γονιών τους» δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-6-2021) ο κος Ριτβάν Δελλή Χασάν, δάσκαλος εννέα χρόνια στο σχολείο. “Είναι προσπάθεια των μαθητών, των συλλόγων γονέων. Στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να ζούμε με αυτόν τον τρόπο, της ανακύκλωσης. Τα παιδιά να μάθουν σωστά την ανακύκλωση για ένα καλύτερο αύριο” Όπως σημείωσε ο δημιουργικός δάσκαλος στόχος τους δεν ήταν η πρωτιά και τα βραβεία, αλλά να κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον και τη Ροδόπη, να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά. “Θεωρούμε δεδομένο ότι στην καθημερινότητα μας θα πρέπει να λειτουργούμε έτσι. Τα παιδιά να μάθουν σωστά την ανακύκλωση για ένα καλύτερο αύριο γι αυτό και μαθαίνουμε τώρα πώς γίνεται σωστά η ανακύκλωση”.

Έτσι, τα 215 παιδιά του σχολείου αφού πήραν το μήνυμα από τον ίδιο φρόντισαν να το μεταφέρουν στα σπίτια τους και να αρχίσουν με τους γονείς τους τη διαλογή: Αλλού τα χαρτικά, αλλού τα πλαστικά, αλλού τα αλουμίνια και οι μπαταρίες γιατί «κάθε κουτί μετράει». Όλα τα απορρίμματα τα μετέφεραν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο και κατάφεραν να συλλέξουν ούτε λίγο –ούτε πολύ 1920 κιλά χαρτιού, 571 κιλά μπαταρίες, 30 κιλά αλουμινίου, 120 κιλά πλαστικό και 858 πόντους το κάθε παιδί για αγορές με εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης.

Όπως τόνισε ο δραστήριος δάσκαλος καθοριστική ήταν και η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και της διεύθυνσης. Οι μικροί μαθητές και ο ίδιος προσωπικά βάζουν πλώρη για την νέα χρονιά με νέα συμμετοχή στο σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης βάζοντας πλάτη στην προστασία του περιβάλλοντος. “Δεν είναι στόχος η πρωτιά, αλλά όλοι να μάθουμε να ζούμε σωστά, ώστε και το πρόγραμμα α συνεχιστεί και ο τόπος μας, η Ροδόπη, αλλά και η Ελλάδα να είναι καθαρή.”

Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου Φώτο:Δήμος Κομοτηνής
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος