Κομοτηνή: Ένα παραμύθι για τον κορονοϊό από μια μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου

Τι κι αν τα σχολεία έχουν κλείσει και οι αυλές έχουν ερημώσει; Τι κι αν συμμαθητές, φίλοι και παρέες έχουν καιρό να σμίξουν; Η παιδική φαντασία βρίσκει τρόπο να δραπετεύει από κλειστούς χώρους και να αντιμετωπίζει απειλές, ακόμη και άγνωστες, όπως αυτή του κορονοϊου.

Η Ελένη Χατζηαναγνώστου με την μητέρα της, την κα Βάνα Ζάρα και τον αδερφό της

«Ο κορονοϊος στην αρχή πίστευε ότι ήταν καλός σαν ιός και επεδίωκε να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους, στο τέλος όμως και εκείνος και οι άνθρωποι που τον συνάντησαν κατάλαβαν ότι είναι κακός.» Η Ελένη Χατζηαναγνώστου, μια μικρή μαθήτρια της Έκτης Τάξης του Ε’ Δημοτικού Σχολείου εξηγεί με λίγες λέξεις την υπόθεση του παραμυθιού που έγραψε τις ημέρες της καραντίνας.

Μπορεί και εκείνη, όπως και οι συμμαθητές της να είναι αναγκασμένη να κάθεται στο σπίτι, ωστόσο, δεν έχασε στιγμή το κέφι της για τη δημιουργία. «Αρχικά σκέφτηκα καλά το λόγο που είμαστε σε καραντίνα. Είχα παίξει όλα τα παιχνίδια, και αποφάσισα να γράψω ένα παραμύθι και να μιλήσω για την αιτία που μας ανάγκασε να αλλάξουμε τις ζωές μας.» δηλώνει η Ελένη Χατζηαναγνώστου και σημειώνει μιλώντας μαζί μας (πάντα από απόσταση λόγω κορονοϊου) «Ξέρω ότι ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος. Πάντα βγαίνουμε νικητές από κάτι που μας δυσκολεύει και θα τα καταφέρουμε και σε αυτή την δοκιμασία. Τυχαία ανακάλυψα αυτή την ενασχόληση. Στο σχολείο βέβαια μου αρέσει να γράφω εκθέσεις, έτσι ξεκίνησα και έφτασα να γράψω ένα παραμύθι.»
Περήφανη για την κόρη της, (πώς να μην είναι;) που έγραψε ένα παραμύθι δήλωσε και η μητέρα της μικρής Ελένης, η κα Βάνα Ζάρα παροτρύνοντας μάλιστα όλα τα παιδιά να σταματήσουν να ασχολούνται μόνο με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να ανακαλύψουν δημιουργικά μονοπάτια. Επιλογές υπάρχουν πάντα, όπως: η γραφή, η ζωγραφική, η κατασκευή. «Θα ανακαλύψουν πράγματα που θα εκπλήξουν και τα ίδια.» δηλώνει με βεβαιότητα η κα Ζάρα και σημειώνει στέλνοντας το δικό της μήνυμα «Πρέπει να το σκεφτούν καλά και να ασχοληθούν μαζί τους και οι γονείς. Αν το κάνουν, σίγουρα θα βγει κάτι καλό μέσα από αυτή την καραντίνα.»
Φώτο: Η Ελένη Χατζηαναγνώστου με την μητέρα της, την κα Βάνα Ζάρα και τον αδερφό της ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ