Κομοτηνή: Ένα μουσικό σχολείο με ευρωπαϊκό “διαβατήριο”

Ο κορονοϊός δεν ακύρωσε τα ευρωπαϊκά «παιχνίδια» του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής. Αντιθέτως, φέτος υλοποιεί τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, επτά στον αριθμό. «Η υλοποίηση των ευρωπαϊκών μας προγραμμάτων είναι σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, η κα Μαρία Κεφαλίδου και πρόσθεσε «Υλοποιούμε επτά στον αριθμό, είναι πολλά για ένα σχολείο και τα καταφέραμε χάρη στους άξιους συναδέλφους μας, τον κο Φωτιάδη και τον κο Αραμπατζόγλου, που είναι τώρα διευθυντής στο πρώτο Γυμνάσιο, αλλά από αυτόν ξεκίνησε η συμμετοχή μας σε πολλά προγράμματα».

Κομοτηνή: Ένα μουσικό σχολείο με ευρωπαϊκό “διαβατήριο”
Η κα Μαρία Κεφαλίδου, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

Μια αποστολή αποτελούμενη από έξι μαθητές και δύο καθηγητές βρέθηκε στην Τουρκία, στο Αφιόν Καραχισάρ. Προ ημερών φιλοξενήθηκε μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από την Τσεχία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία, η οποία έμεινε στην περιοχή μας για μια εβδομάδα. Ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αποστολές του Μουσικού Σχολείου θα βρεθούν στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Κροατία. «Τα προγράμματα υλοποιούνται κανονικά με τα περισσότερα παιδιά μας που συμμετέχουν να είναι εμβολιασμένα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε προβλήματα» σημείωσε η Διευθύντρια του Σχολείου.

Όπως είπε είναι σημαντικό το γεγονός ότι έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και άλλες κουλτούρες. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι εκδηλώσεις αποχαιρετισμού, κάθε φορά που μια επίσκεψη φτάνει στο τέλος της, είναι πολύ συγκινητικές. «Είναι ένα πανηγύρι, η αγάπη και η χαρά τους είναι ξεχωριστή, όλα τα παιδιά γίνονται μια ομάδα. Είναι υπέροχο αυτό που αισθάνονται τα παιδιά. Αποκτούν φιλίες ίσως και για μια ζωή».
Όσον αφορά στις αλλαγές που σημείωσε στη συμπεριφορά τους ο Covid 19; «Είναι γενιά πολύ διαφορετική» είπε και εξήγησε «είναι η μετά Covid γενιά. Μετά τον εγκλεισμό στο σπίτι που προηγήθηκε χαίρονται την κάθε στιγμή στο σχολείο. Δεν νομίζω ότι τους αρέσει να κάνουν ξανά μαθήματα εξ αποστάσεως, αλλά έχουν χάσει πολλά «κομμάτια» της υποχρεωτικής εκπαίδευσης». Σύμφωνα με την έμπειρη εκπαιδευτικό: «Οι άριστοι πάλι διαβάζουν και διαδικτυακά όταν γίνεται η διδασκαλία, αλλά τους μέτριους μαθητές η εξ αποστάσεως επικοινωνία δεν τους έχει βοηθήσει, οπότε σημειώθηκαν πολλά «κενά», λείπουν οι βάσεις κι αυτό δυσχεραίνει τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Είναι σαν να τρέχουμε να φτάσουμε ένα τρένο».

Όσον αφορά στην ίδια τη συμπεριφορά τους; Οι αλλαγές και εκεί δεν λείπουν «έχουν γίνει πιο προσεκτικοί στις παρέες τους, αποφεύγουν τα πολλά με τους πολλούς. Γι αυτό τα προγράμματα Erasmus βοηθάνε να ξεφύγουν και να μην φοβούνται τους ξένους, τον άλλον.»
Από τη λειτουργία του…ευρωπαϊκού αυτού σχολείου δεν λείπει και ο Προγραμματισμός. «Η προσπάθεια συνεχίζεται με μικρά μουσικά σύνολα και τις πρόβες να μην σταματούν, η ζωή συνεχίζεται δεν σταματά με τίποτα» καταλήγει η κα Κεφαλίδου με εμπιστοσύνη σε συναδέλφους και μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος