Κομοτηνή: Ένα γκράφιτι για τον πλανήτη από τους μικρούς μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Επέλεξαν μια μορφή σύγχρονης τέχνης για να εκφραστούν. Ένα μεγάλο γκράφιτι με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Παναγιώτη Αμπεριάδη στον χώρο της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία, στο γνωστό “καράβι”.

Πρόκειται, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-5-2022) για δράση ενταγμένη στο 1ο GREEN FEST που διοργανώνει το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με συλλόγους,φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

«Οι μαθητές είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, στο σχολείο γίνεται αναφορά στην αξία της ανακύκλωσης και στις πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται, ωστόσο, κύριος είναι ο ρόλος της οικογένειας» είπε ο κος Αμπεριάδης προτρέποντας τους γονείς να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους δείχνοντας στην πράξη το καλό παράδειγμα.

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το σχέδιο στάθηκε στη δουλειά που έγινε εντός του σχολείου με συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες και την εκπόνηση των πρώτων σχεδίων. «Δείχνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, συζητούν, κατανοούν και γνωρίζουν τα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τις απειλές που δέχεται» δήλωσε ο εμπνευσμένος εικαστικός για τους μικρούς ταλαντούχους μαθητές του γνωρίζοντας καλά και ο ίδιος ότι η ευαισθησία των παιδιών είναι μεγάλη. Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι είναι πολλές φορές πιο εύστοχα στις παρατηρήσεις τους από τους μεγάλους περιμένοντας από εκείνους περισσότερα στην πράξη.
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές για την ευκαιρία που τους έδωσαν να συμμετάσχουν με το έργο τους στο πρώτο Πράσινο Φεστιβάλ της Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος