Κομοτηνή: Εμπόδιο το αίτημα της προϋπηρεσίας για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας

Παλιότερα θα είχαν μια εφημερίδα στο χέρι και στις σελίδες με τις αγγελίες και θα έψαχναν στα «Ζητείται ».

Νέοι και νέες που «και τώρα ρίχνουμε μια ματιά στα «ζητείται» των εφημερίδων» λένε και προσθέτουν «αλλά και στα «ζητείται» τα αναρτημένα στο διαδίκτυο, τα «τοίχο-κολλημένα», τα «φιλοξενούμενα στις βιτρίνες καταστημάτων και επιχειρήσεων», «τα «ζητείται» στις αναφορές φίλων και γνωστών».

Στην αρχή με δισταγμό και στη συνέχεια πιο εύκολα ξεκινούν την προσπάθεια. Εμπόδιο πρώτο: Το αίτημα της προϋπηρεσίας, όπως σημειώνουν και μιλώντας στο www.ertnews.gr καταγράφουν την απορία που γίνεται μαζί και παράπονο: «Πώς να έχει κανείς προϋπηρεσία στα 17, στα 18, στα 20 και στα 22 του χρόνια; »
Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν, αλλά δεν βρίσκουν, «εμπόδιο» το αίτημα της προϋπηρεσίας υποστηρίζουν στο ertnews.gr.

«Εμπόδιο» δεύτερο;» τους ρωτάμε: «Οι χαμηλοί μισθοί» απαντούν και καταθέτουν «δεν φτάνουν για την κάλυψη των εξόδων». Στέκονται κι εκείνοι με προβληματισμό στην ακρίβεια των super market, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και στο προ των πυλών έξοδο της θέρμανσης, που είναι υψηλότερο λόγω καιρικών συνθηκών στη Ροδόπη.

Κύριος παράγοντας, όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr για την επιλογή τους στη συνέχιση της παρουσίας τους στην περιοχή, η εύρεση εργασίας. «Αν έχεις κάτι σταθερό, τότε με «συμπληρώματα» από εργασίες σε άλλους χώρους, μπορείς να ζήσεις πιο εύκολα εδώ» απαντούν και καταθέτουν τη δική τους πρόταση. «Να διευκολύνεται η είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας με περισσότερα ευνοϊκά μέτρα- προγράμματα» και πριν προλάβουμε να απομακρυνθούμε προσθέτουν με νόημα «και να προστατεύεται η συνέχιση της παρουσίας τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος