Κομοτηνή – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τρόφιμα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη

Υγειονομικό υλικό και τρόφιμα σε ανθρώπους, που τα έχουν ανάγκη, δώρισε το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά εμπράκτως το σύγχρονο και αλληλέγγυο κοινωνικό προφίλ του.

Το υγειονομικό υλικό δόθηκε προ ημερών στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής. Όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Τζελέπη Κλάρα, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος τα δέματα με τα τρόφιμα θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο παράρτημα, όπου νοσηλεύονται βαριά περιστατικά παιδιών (βρέφη, νήπια, έφηβοι, και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που στις καρδιές μας είναι παιδιά, γιατί είναι ευάλωτα και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας) προσφέροντας υγειονομικό υλικό. Δεν το δωρίσαμε γιατί έτσι θεωρήσαμε, ότι πρέπει να κάνουμε συνεισφέροντας ως προς αυτό το κομμάτι, αλλά για να είμαστε σωστοί και κυρίως χρήσιμοι» σημείωσε η κα Τζελέπη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-12-2021). Πρόσθεσε πως είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Παραρτήματος σε μια προσπάθεια να μάθουν για τις ανάγκες τους για τα είδη που πραγματικά χρειάζονται, «αυτά επιλέξαμε και προσφέραμε με όλη μας την καρδιά διότι η ανακούφιση αυτών των κοινωνικών ομάδων που νοσηλεύονται σε αυτές τις δομές περίθαλψης αποτελούν βασικό στόχο της λειτουργίας του παραρτήματός μας και εν γένει του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» είπε η κα πρόεδρος.

Τις ημέρες των εορτών από τα χέρια των Ερυθροσταυριτών θα δοθούν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της περιοχής, ώστε να μην τους λείψει τίποτα από το εορταστικό τους τραπέζι. «Η διανομή τροφίμων είναι ενταγμένη πάντα στο Πρόγραμμα του Περιφερειακού Τμήματος, πάντα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, αλλά και πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του θέρους (περίοδος κατά την οποία οι περισσότεροι ξεχνούν τις ευάλωτες ομάδες, άρα η ανάγκη για τρόφιμα είναι εντονότερη)» δήλωσε η κα Τζελέπη Κλάρα και σημείωσε «Διανέμουμε τρόφιμα σε 17 οικογένειες οι οποίες οικογένειες θα κάνουν πραγματικά γιορτές χωρίς να τους λείψει κάτι καθώς η προσφορά είναι μεγάλη, όπως και η ποικιλία και η ποσότητα στα είδη των τροφίμων που με πολύ χαρά προσφέρουμε στις οικογένειες που είναι υπό τη σκέπη μας. Τα δέματα αυτά συμπεριλαμβάνουν τριών ειδών κρέατα, τυριά, ελαιόλαδο, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια κ.α. ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά , γλυκά κ.α.» σημείωσε η κα πρόεδρος.
Επισημαίνοντας πως πρόκειται για απότοκο της προσφοράς των μελών του ΔΣ, των εθελοντών και των συμπολιτών επιχειρηματιών και απλών ανθρώπων της κοινωνίας που δίνουν τα είδη προκειμένου «οι ευάλωτοι συμπολίτες μας να νιώσουν τη ζεστασιά που αποπνέουν οι συγκεκριμένες μέρες». Μην παραλείποντας να απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες οι οποίοι θέλουν να αγκαλιάσουν το έργο και να προσφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος