Κομοτηνή: Έλληνες, Σλοβάκοι και Ουκρανοί αγκαλιάζουν το δάσος της Νυμφαίας

35 Έλληνες, 8 Σλοβάκοι και 7 Ουκρανοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κομοτηνή και την αγάπη τους για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Safe Town» που διοργανώνει η System & G Greece, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Europian Education and Culture Executive Agency”. Για ένα μήνα, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-7-2021) η υπεύθυνη του προγράμματος, η κα Άρτεμης Τσολάκη οι νέοι και οι νέες θα εκπαιδευτούν σε θέματα ασφάλειας τους Δάσους.

Ήδη από την πρώτη στιγμή υπό την σκέπη τους πήραν το Δάσος της Νυμφαίας, πνεύμονας οξυγόνου για την πόλη. Την χαρά τους και την έκπληξή τους που το συνάντησαν τόσο κοντά στην Κομοτηνή εξέφρασε ο Τυνήσιος Εμίν που για δεύτερη φορά επέλεξε την περιοχή της Ροδόπης ως τόπο συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus. “Όταν πρωτοήρθα έπαθα σοκ από το πόσο μικρή πόλη είναι η Κομοτηνή. Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν εκτός από τα πολλά café ανακάλυψα και το υπέροχο δάσος της Νυμφαίας” είπε. Από την πλευρά της η Γιάννα από την Ουκρανία γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μεταφέρει τις καλές πρακτικές που θα διδαχθεί εδώ και στην πατρίδα της.

Όπως εξήγησε η Άρτεμης Τσολάκη τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας του δάσους, τις μεθόδους πυρασφάλειας και αυτοπροστασίας. «Εντοπίζουν ό,τι έχει φθαρεί από τη χρήση και το χρόνο, μονοπάτια, κάδοι κ.α. θα κάνουν τις προτάσεις τους για την αντικατάστασή τους» εξήγησε η Άρτεμης Τσολάκη εντυπωσιασμένη και η ίδια, αλλά και η «ψυχή» του προγράμματος ο Αργύρης Χουλιάς, Νόμιμος Εκπρόσωπος της System & G για το αληθινό ενδιαφέρον των νέων για το περιβάλλον, τη φύση και την προστασία τους.

Info
Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες της Ημερίδας που διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης με την Οργάνωση System & G στο πλαίσιο του προγράμματος “Safe Town”. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των νέων πάνω σε θέματα ασφάλειας του δάσους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 35 Έλληνες, 8 Σλοβάκοι και 7 Ουκρανοί. Και έχει επιλεγεί ως πεδίο αναφοράς το περί αστικό δάσος της Νυμφαίας.

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος