Κομοτηνή: Δεν θα γίνει η εξεταστική – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής (βίντεο)

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι12 προσαχθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, αργά χθες (05/02) το βράδυ, ενω ελεύθεροι είχαν αφεθεί άλλοι 6 φοιτητές που είχαν προσαχθεί. Έξω από το κτίριο της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές και από άλλα τμήματα, αλλά συνδικαλιστικούς φορείς και πολίτες, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και οι 18 προσαχθέντες φοιτητές, μετά από την αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα στην Νομική Σχολή που τελούσε υπό κατάληψη και με προγραμματισμό έως την επόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Κομοτηνή: Δεν θα γίνει η εξεταστική – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής (βίντεο)

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Τσακίρη νωρίς το πρωί χθες μια ομάδα φοιτητών της Νομικής εισέβαλε στο κτίριο του τμήματος επιχειρώντας να το καταλάβουν, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία και περίπου 400 απο την συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Πρυτανείας που απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Η Κοσμητεία της Νομικής έχει βγάλει απόφαση για να μην γίνει η εξεταστική.

Απο την πλευρά τους οι φοιτητές υποστηρίζουν οτι έγινε η Γενική Συνέλευση της Νομικής με συμμετοχή άνω των 200 φοιτητών, όπου ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη της Νομικής.

Εν τω μεταξύ σήμερα το απόγευμα αναμένεται Γενική Συνέλευση των φοιτητών της Νομικής όπου θα ληφθούν αποφάσεις.

Κομοτηνή: Δεν θα γίνει η εξεταστική – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής (βίντεο)

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με τους φοιτητές, βιαιοπραγώντας, προχώρησαν σε προσαγωγή 18 φοιτητών και φοιτητριών τους οποίους μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Οι ανακοινώσεις κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καταγγέλλει τις βιαιοπραγίες και την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή και με κλιμάκιό του χθες (05/02) μπροστά από το κτίριο της Αστυνομίας, ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές. «Καμία δικαιολογία δεν χωρά στις επικλήσεις τραμπούκικων μεθόδων που αναβιώνουν την πολιτική αισθητική της εποχής της λευκής τρομοκρατίας που βασάνισε τη χώρα μας κατά το παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ ΑΜ-Θ σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τη βίαιη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών, μεταξύ των οποίων αρκετά μέλη της ΚΝΕ».  

Τέλος, την επέμβαση των ΜΑΤ καταδικάζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης επισημαίνοντας πως, «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία». Απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους και συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος