Κομοτηνή: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους προπονητές του ΓΑΣ

Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED)» πραγματοποίησε το ΔΣ του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής.

Η δράση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο της ετοιμασίας και της πρόληψης του συλλόγου, που θέλει να λειτουργήσει τη νέα αθλητική χρονιά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας των αθλητών και αθλητριών.

“Το πρόγραμμα διάρκειας 6 ωρών, το παρακολούθησαν όλοι οι προπονητές όλων των τμημάτων του συλλόγου μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη τη Ελλάδα, και η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Οι προπονητές, μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εκπαίδευση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας, απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια και κατά αυτόν τον τρόπο η παρουσία των αθλητών στα γήπεδα γίνεται με ασφάλεια.”

“Η ασφάλεια όλων των αθλητών, είναι προτεραιότητα!” αναφέρει η διοίκηση του ΓΑΣ ευχαριστώντας τους προπονητές και τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος