Εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από την κυνοφιλία με αρωγούς τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων – ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδας, Μπάμπη Κουκουζέλη και την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, Ευαγγελίνα Μουτουσίδου.
Σε πολύ καλό κλίμα έγινε χθες ενημέρωση σε μαθητές των τριών τάξεων στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής χάρη στην άριστη συνεργασία με τη διευθύντρια, Μαριάννα Σάρτη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και το θερμό ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι μαθητές. Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν για δυο διδακτικές ώρες το εκπαιδευτικό project του Μπάμπη Κουκουζέλη τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό σκέλος.

Στο δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου οι μαθητές γνώρισαν στην πράξη πώς πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι σε έναν σκύλο που δεν γνωρίζουν, αφήνοντας πρώτα να μυρίσει το χέρι τους καθώς για τον σκύλο η μυρωδιά λειτουργεί όπως η όραση για τον άνθρωπο. Πρωταγωνίστρια και αρωγός ήταν το ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ η οποία άφησε τα παιδιά να την προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τους διαφορετικούς ρόλους ενός σκυλιού, όπως σύντροφος, οδηγός, διασώστης.
Το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζεται σε σχολεία των δύο βαθμίδων αφού προηγούμενα οι διευθυντές επικοινωνούν με τους γονείς των μαθητών λαμβάνοντας έγγραφη έγκριση ως προς τη συμμετοχή των παιδιών. Στοχεύει στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και τη φροντίδα της υγείας του, ταυτόχρονα στην εξοικείωση με το να είναι ενεργοί και συνειδητοί πολίτες.
Ο κ. Κουκουζέλης διαθέτει πλούσια εμπειρία εκπαίδευσης είτε ατομικά είτε μέσα από το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος