Κομοτηνή: Εκπαιδευτικά μαθήματα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Με εκπαιδευτικά μαθήματα για τον σακχαρώδη διαβήτη συνεχίζει τις δραστηριότητες του ο Σύλλογος Διαβητικών και Φίλων «Γλυκός Κόσμος», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη διαβήτη.

Κομοτηνή: Εκπαιδευτικά μαθήματα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών και Φίλων «Γλυκός Κόσμος» κα Μαρία Σέλβη

«Είναι δράση η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Στηρίζω» του Υπουργείου Εσωτερικών- Τομέας Μακεδονίας Θράκης» εξηγεί η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών και Φίλων «Γλυκός Κόσμος» κα Μαρία Σέλβη και σημειώνει ότι θα γίνουν εκπαιδευτικές συναντήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Για την Κομοτηνή έχουν οριστεί τρεις συναντήσεις την Κυριακή 14 Απριλίου, το Σάββατο 20 Απριλίου και την Κυριακή 19 Μαΐου. Σ΄ αυτές τις συναντήσεις από τις 11:00 το πρωί ( στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κομοτηνής ) έως τις 12:30 θα γίνονται μαθήματα για διαβητικούς Τύπου 2 και μετά το πέρας, από τη 13:00 μέχρι τις  14:30 για τους διαβητικούς Τύπου 1.

«Σε ένα παρεϊστικό κλίμα γιατί εμείς οι διαβητικοί ακούμε πολλά «μη» και τα «μη» δεν τα θέλουμε» δηλώνει η κα Μαρία Σέλβη σημειώνοντας πως στα 22 χρόνια που ζει με τον Διαβήτη έχει ακούσει διάφορες απόψεις, όπως: «Ο διαβήτης είναι φίλος μου, πορεύομαι μ’ αυτόν» ή «δεν είναι φίλος μου γιατί δεν τον επέλεξα» θεωρώ ότι πιο καλά ταιριάζει η ρήση «έχε το φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου πιο κοντά», οπότε έτσι θα πρέπει να πορευόμαστε. Η γνώση είναι δύναμη, θα πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό που μας συμβαίνει, μας αρέσει ή όχι, για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό προσφέρεται μέσα από τα εκπαιδευτικά μαθήματα εντελώς δωρεάν.” Ο κύριος εκπαιδευτής είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. κος Χρήστος Δαραμήλας και οι κ.κ. Οζάι Ομέρ, Βούζης Νεκτάριος, παθολόγοι από την Κομοτηνή.

Έκθεση με έργα των μελών του “Γλυκού Κόσμου”, πασχαλινές και όχι μόνο δημιουργίες, θα εκτίθενται και θα πωλούνται σήμερα, αύριο Σάββατο και την Κυριακή στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναιών με στόχο την ενίσχυσή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.
Φώτο: Η κα Μαρία Σέλβη στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος