Κομοτηνή: Έκκληση για βοήθεια από την Φιλοζωική

Array

Στο έλεος του παγετού βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με τη Φιλοζωική της Κομοτηνής οι καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν το καταφύγιο που διατηρεί με αποτέλεσμα κάποια από τα φιλοξενούμενα αδέσποτα να πεθάνουν από το κρύο. Το κόστος των ζημιών ανέρχεται στα 12.000€. « Κι εμείς, μια χούφτα άνθρωποι, κάνουμε τα πάντα για να μην πεθάνουν τα ζώα από το κρύο» δηλώνουν χαρακτηριστικά σκιαγραφώντας το μέγεθος του προβλήματος.

Τις προσπάθειες των υπευθύνων της φιλοζωικής δυσκολεύουν περισσότερο το γεγονός ότι το Δημοτικό Κυνοκομείο έμεινε τυπικά χωρίς γιατρό μετά τη λήξη της σύμβασής του με αποτέλεσμα περισσότερα από 380 ζώα να κινδυνεύουν, αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση του κτηνιάτρου, που συνεχίζει να στηρίζει το έργο των εθελοντών, να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ήδη κάποια από τα αδέσποτα δεν έχουν υποβληθεί στη διαδικασία της στείρωσης.

Από τις άγιες μέρες των εορτών δεν έλειψε και η δράση των ασυνείδητων- αγνώστων με αποτέλεσμα τέσσερα αδέσποτα να βρουν δηλητηριασμένα τραγικό θάνατο.

Πρόβλημα για τους υπεύθυνους της Φιλοζωικής αποτελεί και η έλλειψη τροφής. Καθημερινά απαιτούνται 180 κιλά τροφής για τα ζώα που φιλοξενούνται, ποσότητα αρκετά μεγάλη για να συνεχίσουν να την καλύπτουν μόνοι τους. «Απόγνωση, φόβος, τρόμος. Και τώρα τι; Τι θα κάνουμε τώρα;» αναρωτιούνται απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους της περιοχής για βοήθεια.

Τί λέει η Δημοτική αρχή

Δημόσια, μέσω facebook, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης ευχαρίστησε τον κτηνίατρο Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος, παρά τη λήξη της σύμβασής του, συνεχίζει να προσφέρει έργο στο δημοτικό κυνοκομείο, όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Ο κ. Πετρίδης ανέφερε τα εξής:

“Θεωρώ χρέος να συγχαρώ δημόσια τον κτηνίατρο Βασίλη Ιωάννου που παρά τη λήξη της σύμβασης του, συνεχίζει να προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες στο δημοτικό μας κυνοκομείο! Συνδυασμός ανθρώπινης ευαισθησίας, αγάπης στα ζώα, αλλά και σεβασμού στο λειτούργημα του.
Βασίλη σε ευχαριστώ!”

Φώτο:Αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος