Κομοτηνή: Εκδήλωση της ΚΝΕ Ροδόπης για τη βία κατά των γυναικών

Το μήνυμα «Σπάμε τον “φαύλο κύκλο” της βίας – Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας», έστειλαν διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε αργά χθες το απόγευμα στην αίθουσα Προκάτ Β του Τμήματος της Κοινωνικής Πολιτικής με κεντρική ομιλήτρια τη Βικτωρία Κούτση, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

Κομοτηνή: Εκδήλωση της ΚΝΕ Ροδόπης για τη βία κατά των γυναικών
Ν. Καλομοίρης, γραμματέας ΚΝΕ Ροδόπης

«Μιλάμε για φαινόμενα-τραγικές καταγγελίες- που ήρθαν στην επιφάνεια όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με καταγγελίες για γυναίκες που δέχονταν κακοποίηση, αλλά και με δολοφονίες», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΝΕ Ροδόπης, Νικόλαος Καλομοίρης, σημειώνοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως πρόκειται για ένα ζήτημα με αιτίες και «ιστορικότητα», καθώς δεν είναι κάτι που ξεκίνησε χθες, όπως είπε. «Δεν είναι ζητήματα που αφορούν την «κακιά στιγμή», την «κακιά ώρα». Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα από το κράτος για να στηριχθούν όλες αυτές οι γυναίκες που υφίστανται βία, ώστε να μπορούν να καταγγέλλουν τη κακοποίηση και να στηρίζονται», σημείωσε. Τέλος, τόνισε την ανάγκη να «φωτίζονται» οι βαθύτερες αιτίες της βίας.

Κομοτηνή: Εκδήλωση της ΚΝΕ Ροδόπης για τη βία κατά των γυναικών
Β. Κούτση, κεντρική ομιλήτρια

«Όλη αυτή η δικαιολογημένη αγανάκτηση που νιώθουν οι νέοι και οι νέες, για όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των γυναικών πρέπει να στραφεί στις πραγματικές αιτίες, που γεννούν αυτά τα φαινόμενα», ανέφερε η κα Κούτση, μιλώντας για την ανάγκη να μην μείνουν οι γυναίκες εκτεθειμένες μέσα στην ανασφάλεια, αλλά και σε κάθε είδους κίνδυνο απροστάτευτες.
Η κα Κούτση κάλεσε κάθε νέο και νέα να αντλήσει δύναμη και να αγωνιστεί για να μπορέσουν όπως είπε να υπάρξουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε να αντιπαλέψουν κάθε μορφή βίας, να στέκονται στα πόδια τους χειραφετημένες οικονομικά, συναισθηματικά κ.α. για να μπορέσουν και να αντικρούσουν και να συνεχίζουν τη ζωή τους μαχόμενες.
Όπως τόνισε η κα Κούτση «Είναι ανάγκη ο κάθε φοιτητικός σύλλογος, το κάθε εργατικό σωματείο να γίνει κυψέλη αλληλεγγύης για να βρει κάθε γυναίκα το κουράγιο και τη δύναμη να αντιπαλέψει αυτά τα φαινόμενα και να αγωνιστεί για τη ζωή της μαχητικά». Σημειώνοντας την αναγκαιότητα επίσης της στήριξης της μόρφωσης των γυναικών και της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης του θάρρους, της αντοχής, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, «είναι οι αξίες που πρέπει να πάνε κόντρα στον εγωιστικό τρόπο ζωής» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος