Κομοτηνή: Είκοσι περιστατικά παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκων τη φετινή χρονιά

Είκοσι (20) περιστατικά παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκων κατέγραψε από την αρχή του έτους το Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του δήμου Κομοτηνής. «Επρόκειτο για υποθέσεις παραμέλησης ή κακοποίησης παιδιών σε οικογένειες όλων των κοινωνικών στρωμάτων, όλων των ηλικιών και όλων των θρησκευμάτων», δήλωσε στο ertnews.gr η  Χριστιάννα Ταουκτσή, επικεφαλής της ομάδας προστασίας ανηλίκων του Δήμου Κομοτηνής.

Αντίστοιχα πέρσι είχαν παρέμβει σε δεκαπέντε (15) αντίστοιχες τέτοιες περιπτώσεις με «πρωταγωνιστές» αυτών παιδιά δημοτικών σχολείων.

Περιπτώσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης, κακοποίησης σωματικής ή λεκτικής καταγράφονται από τους δύο κοινωνικούς λειτουργούς του Τμήματος. «Οι επισκέψεις μας στις οικογένειες των παιδιών είναι επανειλημμένες και αναλόγως αποφασίζονται άμεσες ή μακροχρόνιες παρεμβάσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι όπου απαιτούνται πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται επίσης, ομοίως και προσπάθειες επηρεασμού του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Παρόλο αυτά, όπως παραδέχεται, έχουν αναγκαστεί να παρέμβουν και να απομακρύνουν παιδιά από τις οικογένειές τους. Φέτος, από την αρχή του έτους έως σήμερα, εννέα (9) παιδιά. Όπως σημειώνει η επικεφαλής της Ομάδας σε τέτοιες περιπτώσεις και σε αρκετές άλλες ακόμη, κρίνεται άμεση η ενημέρωση και η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Ωστόσο, δυσκολία που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι η εξεύρεση κατάλληλης δομής για τη φιλοξενία των παιδιών, οι πλησιέστερες, δύο στον αριθμό, είναι στην Καβάλα. «Συχνά αναγκαζόμαστε να αναζητήσουμε δομές και στη Νότιο Ελλάδα, ανάλογα πάντα με τα περιστατικά». Τον εντοπισμό, την προετοιμασία των γονέων για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά των παιδιών στη Δομή, την αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του δήμου Κομοτηνής, δύο μόλις Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Σε ερώτημα δε αν στις περιπτώσεις στις οποίες έχουν παρέμβει μέχρι τώρα και έχουν απομακρυνθεί τα παιδιά από τις οικογένειές τους έχει σημειωθεί επανένωση τους μετά από καιρό; η κα Ταουκτσή απάντησε αρνητικά προσθέτοντας: «Τριάντα οκτώ (38) χρόνια ως Κοινωνική Λειτουργός κι όμως η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι το οποίο πολλές φορές χρειάζεται πολύ προσπάθεια (και) μέσα μας για να το διαχειριστούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος