Κομοτηνή: Ειδικό μενού για τα άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες ζητούν οι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Την πρόβλεψη ειδικού μενού για εκείνους τους συμφοιτητές τους που για λόγους υγείας έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες ζητούν φοιτητές και φοιτήτριες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι τώρα και στις δύο (2) Λέσχες, τόσο σε αυτή που στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Νομικής, όσο και σε αυτή που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης απουσιάζει μια τέτοια πρόβλεψη.

Όπως σημείωσαν σήμερα Τρίτη 22-11-2022 σημαντικός αριθμός συμφοιτητών τους επιλέγει καθημερινά να τρώει στην Λέσχη, ωστόσο, από αυτά τα φοιτητικά γεύματα, μεσημεριανά ή βραδινά, απουσιάζουν τα «ειδικά», όπως τα ονομάζουν, μενού. Υποστηρίζουν δε ότι υπάρχουν συμφοιτητές τους, διαβητικοί ή με άλλα προβλήματα υγείας που αναγκαστικά πρέπει να αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα για τη διατροφή τους και να παρασκευάζουν με συγκεκριμένο τρόπο το φαγητό τους. Για την “αφανή”, αλλά υπαρκτή αυτή ομάδα συμφοιτητών τους δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη. Αποκλεισμένοι εκ των πραγμάτων για τους ίδιους λόγους από το έτοιμο φαγητό του ταχυφαγίου θα πρέπει να παρασκευάσουν κάτι μόνοι /ες τους, ακόμη κι όταν οι υποχρεώσεις στη Σχολή τους είναι πολλές και να περιοριστούν στην προμήθεια από το πατρικό τους.
«Η δωρεάν σίτιση είναι ένα πλεονέκτημα που δεν το προσφέρουν στους φοιτητές τους όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας» λένε και σπεύδουν να προσθέσουν «καλό είναι να μην υπάρχουν αποκλεισμοί από αυτό» στέλνοντας το μήνυμα προς τις Πρυτανικές Αρχές για μια «διακριτική αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική πρόβλεψη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος