Κομοτηνή-Ε.Στυλιανίδης: Ομιλία για τη Θράκη στην Αμερικανική Λεγεώνα Ελλάδας

Τις απόψεις του για την γεωπολιτική αναβάθμιση της Θράκης παρουσίασε στα μέλη της Αμερικανικής Λεγεώνας Ελλάδας ο Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε με συμμετοχή και του Διεθνολόγου Καθηγητή Κωνσταντίνου Λάβδα.

Η Αμερικανική Λεγεώνα, σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή, είναι διεθνής Οργάνωση που αποτελείται από στελέχη Ελληνοαμερικανικής καταγωγής που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Έχει οργανώσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 500 μέλη.

Κατά την εκδήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Θράκης ως διαμετακομιστικό και εμπορευματικό σταυροδρόμι, ως ενεργειακό κόμβο μετά τον αγωγό TAP, τον IGB και την πλωτή εξέδρα αεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης, ως του τρίτου παραγωγικότερου κάμπου της Χώρας, ως διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου με βάση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά ως ένα παγκόσμιου ενδιαφέροντος περιβαντολλογικό και πολιτιστικό πάρκο όλων των ιστορικών εποχών. Ανέδειξε τη Θράκη ως μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και ανέλυσε συγκριτικά τη Συνθήκη της Λοζάνης και τον χαρακτήρα, το ρόλο και τη σημασία της Μουσουλμανικής Μειονότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευτεί ο διαπολιτισμικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ως γέφυρα συνεργασίας και φιλίας με γειτονικές αγορές.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι η αμερικανική στρατιωτική και επενδυτική παρουσία στην περιοχή, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των Θρακιωτών, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βοηθήσει την περιοχή να εξελιχθεί σε μοναδικός επενδυτικός και τουριστικός προορισμός. Ζήτησε δε από τα μέλη της Αμερικανικής Λεγεώνας διεθνώς να συμβάλουν σε αυτό τον στόχο ενημερώνοντας τόσο την αμερικανική κοινή γνώμη όσο και την αγορά και τη διοίκηση των ΗΠΑ σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται.

Ο Προεδρος του Ελληνικού παραρτήματος κ. Νίκος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε γι’αυτό και ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί η ανάδειξη της Θράκης να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο παγκόσμιο συνέδριο τους που θα γίνει στη Φλώριντα των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος