Κομοτηνή – Ε. Στυλιανίδης: Αύξηση στον αριθμό των φοιτητών του Δ.Π.Θ.

Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων στις δύο μεγάλες Σχολές στην Κομοτηνή αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πέρυσι εισήχθησαν 4.231 φοιτητές από τους οποίους “πολλοί μεταγράφτηκαν στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλοί λόγω της πανδημίας δεν ήλθαν καν να εγκατασταθούν στη Θράκη”. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται συνολικά στις 4.452 σημειώνοντας αύξηση. “Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας τήρησε το λόγο του και οφείλω να το αναγνωρίσω” υπογράμμισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Κομοτηνή – Ε. Στυλιανίδης: Αύξηση στον αριθμό των φοιτητών του Δ.Π.Θ.“Σε ένα Ακαδημαϊκό έτος, που ο αριθμός των εισακτέων περιορίζεται πανελλαδικά και πιθανόν να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τις μεταγραφές και τη θέσπιση της βάσης του 10, διασφαλίστηκε η ενδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου” σημειώνει ο κος Στυλιανίδης σε σημερινή (18-5-2021) ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας ότι: “Όταν οι μειώσεις εισακτέων φτάνουν μέχρι και 7%, το ΔΠΘ σημειώνει αύξηση 2,2% ενισχύοντας έτσι δημογραφικά τις πόλεις της Θράκης και φυσικά τη δυναμική της ακαδημαϊκής του κοινότητας”.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Ροδοπίτη Πολιτικού, “πέρυσι εισήχθησαν 4.231 φοιτητές από τους οποίους πολλοί μεταγράφτηκαν στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλοί λόγω της πανδημίας δεν ήλθαν καν να εγκατασταθούν στη Θράκη. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται συνολικά στις 4.452”.

Τέλος ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδη αναφέρει: «Μπορεί να μην αγγίξαμε του αριθμούς, που κάποτε όταν ήμουν Υπουργός Παιδείας είχα διασφαλίσει με 2.000 νέους φοιτητές κατά έτος, ωστόσο είμαστε για την παρούσα συγκυρία σε καλό ανοδικό δρόμο που θα συνδυαστεί και με ανάλογη αύξηση πόρων και μέσων μετά από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας της Πολιτείας που στοίχισε τόσο στο ΔΠΘ όσο και στη Θράκη. Είμαστε από τα πρώτα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα σε αύξηση και ευχαριστώ γι’αυτό την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναμένοντας και την συνέχεια».

Διαβάστε εδώ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος