Κομοτηνή- Ε.Καλίτση: “Πολιτιστικά Μαζί” με δύο κινηματογραφικές προβολές

«Είναι μια πρώτη προσπάθεια που κάνουμε σαν ομάδα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης. Αποφασίσαμε εν μέσω Καλοκαιριού να ξεκινήσουμε με ένα μικρό εγχείρημα, δηλαδή να κάνουμε δύο προβολές ταινιών στο Στέκι του κόμματος με ανοικτή πρόσκληση σε όλους. Δύο ταινίες που δεν προβάλλονται από τα Μέσα. Πρώτη ταινία αφιερωμένη στη γυναίκα και η δεύτερη στην ύπαρξη διαφορετικών πολυπολιτισμικών ομάδων» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-7-2021) η κα Ελένη Καλίτση, υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης

Κομοτηνή- Ε.Καλίτση: “Πολιτιστικά Μαζί” με δύο κινηματογραφικές προβολέςΗ αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη στις 21.15 με την Ινδική ταινία «Έθνος χωρίς γυναίκες», μετά από πρόταση της Ειρήνης Αραμπατζή. «Λόγω της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης αυτής κοπέλας που έχασε τη ζωή της από τον πιο δικό της άνθρωπο. Και που δυστυχώς λειτούργησε για άλλη μια φορά σαν ένας λευκός καμβάς για να ζωγραφίσει ο καθένας τη δική του αλήθεια» δήλωσε η κα Καλίτση.

Και η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα με μια Ισραηλινή Κωμωδία «Η επίσκεψη της μπάντας» που απεικονίζει ένα ολόκληρο σύμπαν πολυπολιτισμικών διαφορών.

Κομοτηνή- Ε.Καλίτση: “Πολιτιστικά Μαζί” με δύο κινηματογραφικές προβολέςΜε αφορμή την Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η κα Καλίτση ανέφερε πως στόχος του κόμματός της είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές. «Για το ΣΥΡΙΖΑ Παιδεία και Πολιτισμός είναι κομβικά σημεία γιατί η Αριστερά υπερβαίνει κατά πολύ το πεδίο της πολιτισμικής κληρονομιάς της παράδοσης και της υψηλής τέχνης. Είναι ο πολιτισμός που καταπολεμά το ρατσισμό και τις διακρίσεις ,τη φοβία και συμβάλει στη δημιουργία πολιτών με δημοκρατικό ήθος και κριτική σκέψη» σημείωσε η υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού. Ασκώντας μάλιστα κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης του πολιτισμού από την Κυβέρνηση έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερη αγριότητα».
Η προσπάθεια της Επιτροπής με τίτλο: «Πολιτισμικά Μαζί» θα συνεχιστεί με την ίδια στο τιμόνι αλλά και τις/τους: Ειρήνη Αραμπατζή, Δημήτρη Δημητριάδη, Μαριάννα Κιόρογλου, Κική Πανέρη και Μαριάννα Κηπουρού πολύτιμους συμπαραστάτες.
Συνέντευξη κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος