Κομοτηνή – Ε. Καλίτση: Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στον πολιτισμό

«Η ενασχόληση μου με τον πολιτισμό ήταν καθαρά επαγγελματική, από ένα σημείο και μετά είχαν μαζευτεί πολλά στο μυαλό μου, πολλές εμπειρίες, ποικίλα συναισθήματα είχαν αρχίσει να ξεδιπλώνoνται. Μου έγινε η τιμή από την απελθούσα Νομαρχιακή Επιτροπή και θεώρησα, ότι μπορώ να προσφέρω στο κομμάτι της πολιτικής», δήλωσε η κα Ελένη Καλίτση, υπεύθυνη Επιτροπής Πολιτισμού της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης πια αναφερόμενη στην απόφαση ανάληψης αυτού του φακέλου.

Κομοτηνή – Ε. Καλίτση: Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στον πολιτισμό
Η κα Ε.Καλίτση στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής

«Δέχτηκα να συμμετέχω και να προσφέρω σε ένα τομέα που τον ήξερα, τον πολιτισμό» πρόσθεσε μιλώντας σήμερα (17-3-2021) ζωντανά στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Όπως είπε η κα Καλίτση αυτό που έχει η ίδια κατά νου με τους συνεργάτες της είναι να δώσει βήμα στους συνδημότες της. «Έχουμε πάρα πολύ πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Ανθρώπους που έχουν προσφέρει πάρα πολλά μέχρι σήμερα στον πολιτισμό και έχουν μείνει αναξιοποίητοι. Ο εγκλεισμός και η Πανδημία έχουν συσσωρεύσει προβλήματα. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι έμειναν άνεργοι ή περίπου άνεργοι. Και όχι μόνο δεν βρίσκουν δουλειά, αλλά δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν τον πλούσιο ψυχικό και συναισθηματικό τους κόσμο που έτσι κι αλλιώς μέσα από τον πολιτισμό το έκαναν. Άρα, το πρώτο μας μέλημα σαν ΝΕ θα είναι να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε τους ανθρώπους αυτούς».

Όπως τόνισε η κα Καλίτση ίδια είναι η εικόνα σε όλη την χώρα για τον καλλιτεχνικό κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. «Δεν είναι μόνο οι φίρμες, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν με ένα μεροκάματο, που ήταν το κύριο τους επάγγελμα και έχουν πληγεί. Ένα ποσοστό γύρω στο 30% της κοινωνίας. Η πανδημία έφερε τα πάνω- κάτω, κλειστά ωδεία, ηθοποιοί που δεν έχουν δουλειά, μουσικοί που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας».

Όπως υποσχέθηκε η υπεύθυνη της επιτροπής πολιτισμού εκείνο που θα κάνουν είναι να «φροντίσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, που δουλεύουν στον πολιτισμό, αλλά και να βρούμε και λύσεις» για να καταλήξει στέλνοντας το μήνυμά της στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης: «Πιστεύω ότι η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει και εύχομαι ολόψυχα όλοι οι συνάνθρωποι μας να βγουν όσο το δυνατόν αλώβητοι κερδίζοντας το σπαταλημένο έδαφος».

Φώτο: Ελένη Καλίτση

συνέντευξη –κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος