Κομοτηνή- Ε. Ελματζόγλου: Οι μουσικοί στο δρόμο ζητάμε την συμπαράσταση της κοινωνίας

“Ήταν δύσκολο για όλους εμάς γιατί έπρεπε- πρέπει να μείνουμε μέσα ενώ εκ των πραγμάτων το επάγγελμα μας απαιτεί το έξω, την επικοινωνία με τον κόσμο κι αυτό ψυχολογικά μας έχει «ρίξει»” δήλωσε ο Ευδόκιμος Ελματζόγλου, μέλος της Πρωτοβουλίας Μουσικών του Δρόμου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(21-4-2021). “Ενώ δικαιούμασταν ένα βοήθημα ειδικού σκοπού, όπως όλοι οι καλλιτέχνες, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν το πήραμε”.

Όπως εξήγησε ο κος Ελματζόγλου από το Σεπτέμβρη δόθηκε η δυνατότητα να καταχωρηθούν οι μουσικοί του δρόμου στο μητρώο καλλιτεχνών μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους καλλιτέχνες, και συγκεκριμένα στην κατηγορία “Μουσικοί στο Δρόμο”, και να ενταχθούν έτσι στα μέτρα στήριξης επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού. “Η διαδικασία για την επιδότηση Σεπτέμβρη- Οκτώβρη ανακοινώθηκε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, αποκλείοντας έτσι πολλούς συναδέλφους. Περισσότεροι τα κατάφεραν να πάρουν τα έστω ανεπαρκή επιδόματα για Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Όταν όμως δόθηκαν τα επιδόματα Γενάρη-Φλεβάρη σε όλους τους καλλιτέχνες, πολλοί από εμάς που είμαστε καταχωρημένοι ως “μουσικοί στο δρόμο” (άγνωστος ο ακριβής αριθμός) διαπιστώσαμε ότι δεν μας καταβλήθηκαν τα χρήματα” δήλωσε εξηγώντας, ότι “προστέθηκε ένας καινούργιος όρος, να έχουν δηλαδή ένσημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πράγμα αδύνατο για όλους τους μουσικούς του δρόμου” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Πρωτοβουλίας από πέρσι το Μάρτιο βγήκαν για δουλειά το Καλοκαίρι και από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι πάλι μέσα. “Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την μεριά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Απαντώντας σε κάποια email συναδέλφων που διαμαρτυρήθηκαν” ανέφερε ο κος Ελματζόγλου σημειώνοντας, ότι ο πολιτισμός είναι ζωντανός οργανισμός, «κομμάτι» της ζωής που πάλλεται. “Η μουσική στον δρόμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης και της δημιουργίας. Οι μουσικοί του δρόμου δεν είμαστε καλλιτέχνες δεύτερης κατηγορίας και δεν θα δεχτούμε διακρίσεις ή άνιση μεταχείριση. Ζητάμε τη στήριξη των συναδέλφων μας εργαζομένων στις τέχνες αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας” είπε προσθέτοντας πως αυτό που εισπράττει είναι “υποστήριξη και χαρά από μέρος του κόσμου. Αυτό εισπράττουμε. Ζητάμε και την συμπαράσταση του κόσμου και των υπόλοιπων Συλλόγων για να εισακουστούμε”.

Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος