Κομοτηνή: Δύσκολοι οι καιροί για τους κρεοπώλες της Ροδόπης

Αντιμέτωπα με τη δυσκολία εύρεσης της ποσότητας του ντόπιου κρέατος που χρειάζονται είναι τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας. Την προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους τη δυσκολεύει η αριθμητική συρρίκνωση των κοπαδιών της Ροδόπης, αλλά και οι υψηλές τιμές του εισαγόμενου κρέατος .

«Αν και «πεσμένη» η κίνηση, λόγω της νηστείας του Δεκαπεντάυγουστου, η δυσκολία εξασφάλισης της ποσότητας που απαιτείται για την λειτουργία των καταστημάτων μας εξακολουθεί να υφίσταται», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας, ο κος Βασίλης Ιωαννίδης και μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνει ότι στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές των εισαγόμενων είδη κρεάτων. «Το κόστος είναι στο Θεό» υποστηρίζει χαρακτηριστικά
Η αριθμητική συρρίκνωση αγγίζει πλέον φανερά και το δικό του κλάδο. Στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής για παράδειγμα είναι δεκατρία (13) τα εναπομείναντα κρεοπωλεία, λιγότερα από 170 στο σύνολο της Ροδόπης, μόλις πριν ένα χρόνο. «Στους οικισμούς κλείνουν» βεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως όταν οι παραδοσιακοί κρεοπώληδες κρεμούν τις ποδιές τούς, δύσκολα αποφασίζει κάποιος να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Ο ίδιος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, αλλά όπως λέει, λόγω των δυσκολιών του χώρου του, φόρτος εργασίας, ιδιαιτερότητα της δουλειάς και μειωμένα κέρδη, λίγοι είναι εκείνοι οι νέοι που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν.

Καλοκαιρινή «ανάσα» για τα ενεργά μέλη του Σωματείου αποτελεί η κίνηση που σημειώνεται στις επιχειρήσεις εστίασης, περισσότερη σε σχέση με την υπόλοιπη περίοδο λόγω της έλευσης των ντόπιων που εργάζονται σε άλλες χώρες, άρα μεγαλύτερη και η κατανάλωση από τις επιχειρήσεις αυτές. Τέλος, δεν «ξεχνά» και ο ίδιος να αναφερθεί στο «βραχνά» του ενεργειακού κόστους σημειώνοντας χαρακτηριστικά «κάθε μέτρο στήριξης καλοδεχούμενο, η ενεργειακή κρίση μας έχει γονατίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος