Κομοτηνή: Δύο καθηγητές του ΔΠΘ μπορούν και προβλέπουν την τραπεζική χρεωκοπία

Την ακριβέστερη παγκοσμίως μέθοδο πρόγνωσης της τραπεζικής χρεωκοπίας, με ακρίβεια πρόγνωσης 99.22%, έχουν δημιουργήσει και δημοσιεύσει δύο καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Περικλής Γκόγκας και Θεόφιλος Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για μια από τις καινοτόμες μεθόδους με διεθνή αναγνώριση που έχουν δημιουργήσει με την ερευνητική τους ομάδα.

«Ως επιστήμονες και ερευνητές πάντα μας εξιτάρει το καινούριο και το διαφορετικό», δήλωσε ο κ. Γκόγκας και γυρίζοντας το χρόνο πίσω μίλησε για το ξεκίνημα του Τμήματος, ακριβώς πριν 15 χρόνια. «Ήταν το κοινό μας ενδιαφέρον που υπήρχε ιδιαίτερα για το χώρο των οικονομικών που έκανε πραγματικότητα τη συνεργασία με τον κ. Παπαδημητρίου», είπε.

Μιλώντας ιδιαίτερα για τη μέθοδό τους σημείωσε πως, “στο χώρο της μακροοικονομίας, έχουν τη δική τους αξία η πρόβλεψη, οι συνθέσεις κ.τ.λ. Ήμασταν από τους λίγους παγκόσμια που ξεκινήσαμε και εφαρμόσαμε αυτές τις μεθόδους στο χώρο αυτόν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Η δουλειά μας έχει να κάνει με την πρόβλεψη της χρεοκοπίας τραπεζών και αποτελεί ακόμη την καλύτερη μέθοδο πρόβλεψης χρεοκοπίας που υπάρχει παγκόσμια, με ένα ποσοστό επιτυχίας 99, 22% και βασίζεται ακριβώς σε αυτές τις μεθόδους».
Αυτό το πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας δεν πέρασε απαρατήρητο, ίσα – ίσα, όπως ανέφερε, «μας πρόσεξαν από την Κομοτηνή και μας κάλεσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να παρουσιάσουμε τις μεθόδους μας αυτές, αλλά και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως του Μίσιγκαν κ.α.». Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΠΘ έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τη σχετική έρευνά τους σε: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, University of Michigan, Temple University, Rennes, Schoolof Business, University of Strasbourg, κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος