Κομοτηνή: Δροσιά αλλά και κίνδυνοι από μη συντηρημένα κλιματιστικά

Η λειτουργία του κλιματιστικού, σε συνθήκες καύσωνα, φαντάζει απαραίτητη , ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες είναι αποπνικτικές. Όμως, αρκετά συχνά, όταν δεν είναι σωστά συντηρημένα από την φαινομενικά αθώα αυτή λειτουργία ξεπηδούν προβλήματα.

«Τα Κομοτηνή: Δροσιά αλλά και κίνδυνοι από μη συντηρημένα κλιματιστικάκλιματιστικά είναι μια πηγή ζωής και μια πηγή μικροβίων. Δυστυχώς αυτά τα αναπνέουμε και μας δημιουργούν διάφορα προβλήματα» δηλώνει ο κος Παντελής Χαβιαράς, πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Ροδόπης Ξάνθης. «Θα πρέπει να εμπιστευθούν τεχνικούς οι οποίοι είναι αδειούχοι και πιστοποιημένοι για να κάνουν την ετήσια συντήρηση. Κάποια τα κλιματιστικά τα χρησιμοποιούν χειμώνα- καλοκαίρι, κάποια μόνο την θερινή περίοδο, και στις δύο περιπτώσεις, όμως, θα πρέπει να φωνάξουν τους Τεχνικούς για να τους κάνουν το χημικό καθαρισμό, ώστε να αποφύγουν τις όποιες ενοχλήσεις στην υγεία τους» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου γνωρίζοντας καλά ότι πολλοί το αμελούν.

«Ανάλογα με την εγκατάσταση και τον χώρο όπου χρησιμοποιείται για να συντηρηθεί ένα ψυκτικό μηχάνημα απαιτείται μια ώρα τουλάχιστον, έτσι όμως διασφαλίζεται η υγεία όλων και κυρίως των παιδιών.» δηλώνει ο κος Χαβιαράς.

Επειδή η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο αυτό που θα πρέπει να κάνουν θέτοντας το σε λειτουργία είναι να ορίζουν την ημέρα την θερμοκρασία κοντά στους 26 βαθμούς και στους 28 την νύχτα, ώστε να μην «πέσει» πολύ η θερμοκρασία αυξάνοντας τον κίνδυνο ψύξης. «Σε έναν χώρο όπου κλιματίζεται πολλές ώρες θα πρέπει να φροντίζουμε να μπαίνει φρέσκος αέρας , ώστε να αποφύγουμε την ξήρανση της ατμόσφαιρας και τα αναπνευστικά προβλήματα.» δηλώνει ο κος Χαβιαράς επισημαίνοντας ξανά πως είναι σημαντικό ένα κλιματιστικό να είναι καλο-συντηρημένο. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα να ρυθμίζουν την θερμοκρασία, τόσο, όσο τους δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μην ξεχνώντας να επισημάνει πως ένα καλοδιατηρημένο κλιματιστικό καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.
Φώτο: Συντήρηση κλιματιστικού- Ο κος Παντελής Χαβιαράς ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος