Κομοτηνή: Δράση ανακύκλωσης για τη διαλογή στην πηγή

Δράση για την ανάδειξη της σημασίας της “Διαλογής στην Πηγή” πραγματοποίησαν το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Γυναίκα και Δημιουργία”, απέναντι από το Δημαρχείο.

Ξεκίνησαν από την ανακύκλωση ρούχων και ακολούθησε ανακύκλωση σε μπλε κάδο, σε μπλε κώδωνα και μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι με σκοπό να περάσει το μήνυμα για την ενίσχυση της ορθής ανακύκλωσης.

Κομοτηνή: Δράση ανακύκλωσης για τη διαλογή στην πηγήΣύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής, “στον αγώνα για την αντιμετώπιση του σοβαρού και σύνθετου προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, ο Δήμος καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τη διαδρομή προς την κυκλική οικονομία και ο Σύλλογος Γυναίκα και Δημιουργία ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία”.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: “Η Διαλογή στην Πηγή συνιστά τον διαχωρισμό των αποβλήτων σε ορισμένες βασικές ομάδες με στόχο τη χωριστή απόρριψή τους σε ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης για να ακολουθήσει χωριστή αποκομιδή των κάδων από τα απορριμματοφόρα οχήματα της ανακύκλωσης. Τα οχήματα οδηγούν τα απόβλητα προς βιομηχανίες ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν ως δευτερογενείς πρώτες ύλες στην παραγωγική διαδικασία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος