Δράση για την ανάδειξη της σημασίας της “Διαλογής στην Πηγή” πραγματοποίησαν το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Γυναίκα και Δημιουργία”, απέναντι από το Δημαρχείο.
Ξεκίνησαν από την ανακύκλωση ρούχων και ακολούθησε ανακύκλωση σε μπλε κάδο, σε μπλε κώδωνα και μπλε κάδο με κίτρινο καπάκι με σκοπό να περάσει το μήνυμα για την ενίσχυση της ορθής ανακύκλωσης.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: “Η Διαλογή στην Πηγή συνιστά τον διαχωρισμό των αποβλήτων σε ορισμένες βασικές ομάδες με στόχο τη χωριστή απόρριψή τους σε ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης για να ακολουθήσει χωριστή αποκομιδή των κάδων από τα απορριμματοφόρα οχήματα της ανακύκλωσης. Τα οχήματα οδηγούν τα απόβλητα προς βιομηχανίες ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν ως δευτερογενείς πρώτες ύλες στην παραγωγική διαδικασία”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος