Κομοτηνή-ΔΠΘ: Ξεκινά η πιλοτική διδασκαλία της γλωσσικής μορφής του Σουφλίου

Ξεκινά την Τετάρτη, 7 Απριλίου η πιλοτική διδασκαλία της γλωσσικής μορφής του Σουφλίου. Πρόκειται για μια διαδραστική διαδικασία όπου εκπαιδευτές, φοιτητές και γλωσσολόγοι θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς πρέπει να πραγματωθεί ένα ανάλογο εγχείρημα. Τίτλος της συνάντησης “Χουρατεύουμι σουφλιώτικα- Η γλωσσική ποικιλία του Σουφλίου”

Κομοτηνή-ΔΠΘ: Ξεκινά  η πιλοτική διδασκαλία της γλωσσικής μορφής του ΣουφλίουΗ αρχή, σύμφωνα με την Κοσμήτωρ της Σχολής, την κα Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, γίνεται με τον Λεωνίδα Βλασακούδη, “ο οποίος με τη θεατρικότητα που τον χαρακτηρίζει θα ξεκινήσει με έμφαση στα πρώτα, τα βασικά, τα καθημερινά. Οι φοιτητές παρακολουθούν, επαναλαμβάνουν, σχολιάζουν, λένε τη γνώμη τους.
Στα επόμενα μαθήματα θα έχουμε και εκπλήξεις, εκτός προγράμματος” σημειώνει η Κοσμήτωρ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι: “Δυστυχώς τα μαθήματα είναι κλειστά στο ευρύτερο κοινό, εκτός κάποιων που το δήλωσαν εξαρχής. Ίσως στην επόμενη φάση όταν θα συμπεριλάβουμε κι άλλες γλωσσικές μορφές, όπως αυτές της Ξυλαγανής”.
Συνέχεια θα δοθεί και τις επόμενες Τετάρτες 14 (Θεόδωρος Μουσίκα), 21 Απριλίου (Δημοσθένης Αρχοντούλης), Γιάννης Αλεξούδης (14 Απριλίου), Χρυσούλα Μαμούγκα (21 Απριλίου).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος