Κομοτηνή: Δώσε αίμα κράτα τον κόσμο ζωντανό (ηχητικό)

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό». 42 εθελοντές αιμοδότες έδωσαν χθες αίμα για τον συνάνθρωπό τους που το έχει ανάγκη στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου στο Δημαρχείο Κομοτηνής. Στο πλευρό των εθελοντών οι e-Αιμοδότες του 3ου Λυκείου Κομοτηνής και οι «Σπορίτες» της Ροδόπης.

Κομοτηνή: Δώσε αίμα κράτα τον κόσμο ζωντανό (ηχητικό)«Να εξαλείψουμε το φόβο, την προκατάληψη και την άγνοια απέναντι στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και να γνωρίσουμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη που αθόρυβα και ανιδιοτελώς έρχεται να προσφέρει το αίμα του» δήλωσε η Επισκέπτρια Υγείας κα Νόνα Κόφα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Ξεκινάει το καλοκαίρι και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια περίοδος με αυξημένες ανάγκες αίματος τόσο λόγω των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στη χώρα, όσο και λόγω κι άλλων αναγκών που υπάρχουν, όπως τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία –ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Ο Κόσμος πηγαίνει διακοπές, απουσιάζει από τον τόπο κατοικίας τους. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους, να έχουμε επαρκή και ασφαλές αίμα ώστε να μην κινδυνέψει καμία ζωή.
Το μήνυμα φέτος της Παγκόσμιας Ημέρας του εθελοντή αιμοδότη είναι δώσε αίμα και κράτα τον κόσμο ζωντανό.
Στοχεύει κυρίως στους νέους αιμοδότες, να ευαισθητοποιήσουμε τον νέο κόσμο να γίνει εθελοντής αιμοδότης, θέλουμε να εξαλείψουμε τους δότες γενικού περιβάλλοντος οι οποίοι τις περισσότερες φορές έρχονται να δώσουν αίμα μόνο μια φορά. Στυλοβάτης όλου του συστήματος υγείας είναι η εθελοντική αιμοδοσία χωρίς αυτό δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα. Και όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής κάνουμε αγώνα για να έχουμε επάρκεια αίματος και να μην κινδυνέψει καμία ζωή.

Ακούστε εδώ:

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος